YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Güneş bugün çok kızgın

Dikkat! Bugün, son günlerdeki aşırı sıcakların en sıcak günü. Uzmanlar: Özellikle kalp hastaları dışarı çıkarken tedbirli olsun

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bugünkü sıcaklıkların son günlerdeki en yüksek sıcaklık derecesine ulaştığı bildirildi. Sıcak hava dalgasının getirdiği aşırı sıcakların bugün rekor seviyeye ulaşacağını kaydeden uzmanlar, dışarı çıkarken tedbirli olunması tavsiyesinde bulundular. Bazı merkezlerdeki yapılan ölçümlerde gölgede sıcaklıkların 46 dereceye kadar ulaştığını belirten meteoroloji yetkileri, güneş ışınlarının bugün ve yarın sağlığı tehdit edici boyutlara ulaştığını söylediler.

Hastanelerde önlem artırıldı

Uzmanların uyarılarını dikkate alan Sağlık Bakanlığı, sıcaklık tehdidi nedeniyle hemen harekete geçti. Bakanlık, valiliklere genelge göndererek, 13-14 Temmuz tarihlerinde hastanelerde verilecek hizmetlerin aksaksız sürdürülebilmesi için gereken önlemlerin alınmasını istedi. Genelgede, gündüz poliklink, laboratuvar, röntgen ve buna benzer teşhis ve tedavi hizmetleri uygulayan, vardiyalı çalışan hastanelerde hizmetin, daha önce yayınlanan genelge doğrultusunda 16.00-24.00 saatleri arasında takviyeli olarak verileceği bildirildi.

Sıcak tatiline tepki

DYP lideri Tansu Çiller, sıcaklar yüzünden kamu çalışanlarına verilen tatilin olumlu olmadığını dile getirdi. Türkiye'nin çalışmaya ihtiyacı olduğunu belirten Çiller, "Türkiye'nin üretime ihtiyacı var. Oysa her fırsatta izin yapılıyor. Tatil kararını olumlu bulmuyorum" şeklinde konuştu. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım da, Perşembe ve Cuma günlerinin tüm kamu kuruluşlarında tatil ilan edilmesine tepki gösterdi. Yıldırım, "kar serpiştireceği, 40 derece sıcak" olacağı gibi sudan bahanelerle sık sık tatil ilan edilmesini gayri ciddi bulduklarını ifade etti.

Sınavlar sıcak dinlemiyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Yönetim Kurulu, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullarda bütünleme sınavlarının, önceden ilan edildiği gibi 13-14 Temmuz günlerinde de devam edeceğini bildirdi. İÜ'den yapılan açıklamada "Bütünleme sınavları, önceden belirlenip ilan edilen program doğrultusunda devam etmektedir" denildi.

Memur idari izinli

Başbakan Bülent Ecevit, aşırı sıcaklar dolayısıyla kamu kuruluşlarında tatil kararına açıklık getirdi. Ecevit'in imzasıyla dün yayınlanan genelgede şöyle denildi: "Hava sıcaklığındaki anormal yükselmenin olumsuz etkilerinden korunabilmesi amacıyla memur, işçi ve diğer personelin 13 Temmuz 2000 Perşembe gününden itibaren iki gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür."

Piknikçilere uyarı

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğine dikkat çekilerek, vatandaşların gerek piknik alanlarında, gerekse diğer ormanlık alanlarda çok dikkatli davranmaları istendi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Haziran 2000 tarihinden itibaren orman yangınları yönünden hassas bir döneme girildiği hatırlatıldı.

Yangın alarmı

Orman Bakanlığı, önümüzdeki üç gün boyunca tüm bölgelerin orman yangınlarına çok hassas durumda olacağına dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman teşkilatının bütün birimlerinin teyakkuzda olduğu ifade edilirken, valiliklerin belirlenen önlemlerin uygulanması konusunda daha titiz hareket etmesi gerektiği kaydedildi. Bu arada, önceki gün yurt genelinde çıkan ve tamamı kontrol altına alınan 7 ayrı orman yangınında 6.01 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu bildirildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...