YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Demirel'i aratmadı

Azerbaycan Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Sezer, "Bakü-Ceyhan hattının önünde engel kalmamıştır. Gaz ise Türkmenistan'ın vereceği karara bağlı" dedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye ve Azerbaycan'ın, barış, istikrar, demokrasi, işbirliği ve gönenç başta olmak üzere, çağdaş dünyanın paylaştığı değerler bakımından örnek bir dayanışma zemini sağladıklarını belirterek, "Ülkelerimiz, Avrasya'nın çok büyük bir ağırlığı ve öneminin bulunacağı yeni uluslararası sistemde hakkı olan yerlerini alacaklardır" dedi. Azerbaycan Milli Meclisi'nde yaptığı konuşmada, doğalgaz konusunda değinerek, projeyi Türkmenistan ile yaşama geçirmeyi arzu ettiklerini belirten Sezer, "Bu, Türkmenistan'ın vereceği karara bağlı" dedi.

Sezer, bir milyonu aşkın vatandaşı kendi topraklarında "kaçkın" durumuna düşmüş bir devlet olarak Azerbaycan'ın seçimini, barış ve diyalogdan yana yapmış olmasının, altı çizilmesi gereken bir davranış olduğunu söyledi. Yukarı Karabağ sorununun, bölgede barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasının önünde en büyük engel olmaya devam ettiğini belirten Sezer, Türkiye'nin, sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü içinde, kalıcı ve adil bir şekilde çözümlenmesine büyük önem verdiğini vurguladı.

Bakü-Ceyhan tamam

Sezer, sözlerini şöyle tamamladı: "Hazar Denizi hidrokarbon kaynaklarını dünya pazarlarına taşıyacak Bakü-Ceyhan Petrol Boru hattında engel kalmamıştır. Bu tasarı Doğu-Batı Enerji Koridoru ve tarihi İpek Yolu'nun önemli bir parçasıdır. Trans Hazar Doğalgaz hattının da Bakü-Ceyhan'a koşut olarak gerçekleştirilmesiyle Hazar'daki zengin doğal kaynaklar kıyıdaş ülke halklarını birleştiren bir öge olacaktır. Bakü-Ceyhan hattı işbirliğimizin ve ortak geleceğimizin en somut simgelerinden biri olacaktır."




Kağıda basmak için tıklayın.

İsrail'e ikinci çelme
Askeri istihbarat uydusu projesinde İsrail'le anlaşmadan son anda dönen Ankara, şimdi de bin adet M60 tankının modernizasyonunu İsrail'e vermekten vazgeçiyor
Arafat 'lanetlediği' yerde 22 yıl önce Camp David'de İsrail'le barış anlaşması imzaladığı için Mısır'ı "yerin dibine batıran" Arafat, şimdi kendisi lanetlediği yerde İsrail'le barış arıyor.
Ecevit'e 'Kıbrıs'a gitme' baskısı

Taliban ABD'liyi sınırdışı etti
KABİL- Afganistan'daki Taliban iktidarı, Kabil'de tutukladığı "Afganistan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Örgütü" Başkanı Amerikan yurttaşı Mary MacMakin'den 24 saatte ülkeyi terketmesini istedi. Resmi kaynaklardan öğrenildiğine göre, 30 yıldır Afganistan'da yaşayan 71 yaşındaki MacMakin'in vizesi iptal edildi ve kendisinden 24 saat içinde Afganistan'ı terketmesi istendi. Kısa adı PARSA olan yardım örgütüne başkanlık eden MacMakin, geçen Pazar yıkıcı faaliyette bulunmaktan tutuklanmıştı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...