YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Memuru zam yaktı

Hükümet memurların aylardır yaptığı eylemleri gözardı ederek IMF'ye verdiği sözü tuttu. Maaşlara 6 aylık yüzde 10 zam yapıldı

Memur maaşları hükümetin IMF'ye verdiği söze göre gerçekleşti. Memur eylemlerini dikkate almayan hükümet programdan taviz vermedi. Bakanlar Kurulu, devlet memurları,memur emeklileri ve sözleşmeli maaşlarını yılın ikinci yarısı için yüzde 10 oranında arttırdı.

Bakanlar Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda, halen 14 bin 310 olan memur maaş katsayısının Temmuz-Aralık döneminde 15 bin 760, 91 bin 750 olan taban aylık katsayısının 101 bin 400, 4 bin 570 olan yan ödeme katsayısının da 5 bin 30 olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Maliye Bakanı Sümer Oral, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken yaptığı yaptığı açıklamada, 15 Haziran'daki ek zamla birlikte Ocak-Haziran döneminde memur maaşlarının yüzde 19.1 oranında arttırıldığını, Temmuz ayından itibaren memur ve emekli maaşlarına yapılacak yüzde 10'luk zam ile toplam zammın yüzde 31'e yükseleceğini bildirdi.

Enflasyon farkı ödenecek

Yılın 1. yarısında olduğu gibi 2 yarıda da maaş artışının enflasyon oranının üzerinde seyredeceğini kaydeden Bakan Oral, Temmuz-Aralık döneminde de tüketici fiyatlarındaki artışın yüzde 31'i aşması halinde, aradaki farkın memur ve emekli maaşlarına yansıtılacağını söyledi. Oral, zam oranının yeterli olup olmadığını soran bir gazeteciye de, bir ekonomik program uygulandığını, buna göre yapılabileceklerin de belli olduğunu ifade etti.

KİT'lerde sözleşmeli olarak çalışanların tavan ücretinin de 629 milyon 890 bin liradan 692 milyon 877 bin liraya yükseltildiğini belirten Maliye Bakanı Oral, memur ve sözleşmeli zammının Bakanlar Kurulu'nda tam bir mutabakatla benimsendiğini ve imzaya açıldığını da kaydetti.




Kağıda basmak için tıklayın.

Güneş bugün çok kızgın

Savcı emin değil

Memur değil mağdur oldular

İbre krizi gösteriyor

'Baz' sökülüyor

Bedava elektrik kesildi
Marmara depreminden sonra çadır ve prefabrik konutlarda barınan depremzedelere bedelsiz elektrik dağıtımı uygulamasının 23 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi. Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ) Bolu İşletme Müdürü Kudret Özdemir, yaptığı açıklamada 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından deprem bölgelerine bedelsiz elektrik dağıtımı uygulamasının, Bakanlar Kurulu kararıyla 23 Ağustos'ta sona ereceğini söyledi. Özdemir, 12 Kasım depreminden sonra Bolu'da kurulan çadırkentlerle prefabrik konutlarda 30 milyar kilowat elektrik tüketildiğini, bunun parasal karşılığının 1.5 trilyon lira olduğunu belirtti. Özdemir, geçmiş döneme ait son ödeme tarihi 31 Mart 1999 olan elektrik faturalarının temmuz ayı sonuna kadar yatırılması halinde faiz uygulamasının yapılmayacağını anımsatarak, "Bolu'daki 52 bin abonenin büyük bir kısmı bu döneme ait faturaları ödemedi. Ödemeyenler, 31 Temmuz'a kadar olan süreyi kullanmak istiyor. SEDAŞ Bolu İşletmesi olarak, 31 Mart'a kadar olan faturalar için yaklaşık 1 trilyon liramız vatandaşta bekliyor" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...