YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'MHP devleti işgal ediyor'

MHP'nin devleti işgal etmeye devam ettiğini iddia eden DYP Genel Başkan Yardımcısı Ekinci, Ecevit'in bunu içine sindirmesini anlayamadıklarını söyledi

DYP, 18 Nisan seçimlerinde 'milliyetçilik' söylemlerine rağmen oylarını kaptırdığı MHP'ye yönelik eleştirilerini giderek sertleştiriyor.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, "MHP kanadının, devleti işgal etmeye devam ettiğini" belirterek, "Bir Başbakanlık uğruna, bu kadar taviz ve devleti işgal ettirmenin izahı olamaz, Sayın Ecevit'in bu işgale karşı söyleyeceği birşey yok mudur?" dedi.

'İkisi de devletçi'

Ekinci, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "ara rejimlere taş çıkartan, devlet muhafızı hükümetin, milleti ezmeye devam ettiğini" söyledi. "Bir zamanlar, 'Demokratik sol veya ortanın solu Moskova yolu' diyenler ve faşistlikle suçladıkları iki devletçi parti, devletin ve milletin bütün düzenini bozmuştur" diyen Ekinci, "Anlaştıkları birşey var. Her ikisi de Türkiye'nin uygarlık projesi olan AB'ye karşı ama çeşitli rezervler koyarak, AB'ye karşı olmadıklarını söylüyorlar. İki devletçi parti Moskova yolunda, halkı ezmede, milleti yok saymada birleşiyorlar" diye konuştu.

'Ecevit nasıl içine sindiriyor?'

"Bugün bir tek şey oluyor: Devleti işgal etmek" diyen Ekinci, şunları söyledi: "MHP kanadı devleti işgal etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın, değiştirilmedik başhekimi, hastane müdürü, doktoru kalmadı. Bilmiyorum, Sayın Ecevit bunu içine nasıl sindiriyor? Bir dönemler, Adalet Partisi'ni faşist kadrolaşmayla suçlayan Sayın Ecevit, rahat uyuyabiliyor mu? Bir devletin başhekimi eğer makamından kovuluyorsa, bu kadrolaşma böyle devam ederse, birgün Sayın Ecevit de bundan payını alır. Başbakanlık uğruna, bu kadar taviz ve devleti işgal ettirmenin izahı olamaz. Ecevit'in işgale karşı söyleyeceği birşey yok mudur?"

 




Kağıda basmak için tıklayın.

'Çilenin sonu mutluluk'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Hacka Yaylası'nda 5 bin kişiye yaptığı konuşmada, "Yolun sonu barıştır" dedi.
Siyaset yollara düştü
Çalışma dönemini yoğun geçiren hükümet partileri, halktan gelen tepkileri dindirmek için yollara düştü. Muhalefet partileri ise hükümeti şikayet ediyor
Gaziler: Bizi unutmayın
Güneydoğu'daki terör mücadelesinde yaralanarak sakat kalanlar, devletin ilgisini bekliyor. Gaziler, kendileriyle ilgili yasa tasarısından da umutlu değil
POLİTİK KULİS Ağrı Dağı paylaşılamıyor Efsanesiyle meşhur Ağrı Dağı, "Dağ benim" diyen bir vatandaş tarafından satışa çıkarılmış, ancak sonuç alınamamıştı. Şimdi de, Iğdır ve Ağrı milletvekilleri dağı paylaşamıyor. Ağrı Dağı'nın Iğdır sınırları içinde olması gerektiğini öne süren MHP Iğdır Milletvekili Abbas Bozyel, bunun için kanun teklifi verecegini belirtirken, MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven ise "Ben de kanun teklifi verip Iğdır'ın Ağrı'nın ilçesi yapılmasını isteyeceğim. Siz Ermeni işgalindeyken biz bu dağın tepesine bayrak dikmişiz" karşılığını verdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...