T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Aslıtürk yakalandı

Çete suçundan hakkında dört ayrı tutuklama kararı bulunan Orhan Aslıtürk'ün iadesi için yasal işlemler başlatıldı. Aslıtürk'ün yakında Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün bir süre önce boşandığı Orhan Aslıtürk, Miami Havaalanı'nda yakalandı. ABD'ye giriş yaparken yakalan ve hakkında çete suçundan 4 ayrı gıyabi tutuklama kararı bulunan Aslıtürk'ün iadesi için yasal işlemlere başlandı.

ABD'ye gideceği önceden öğrenildi

Orhan Aslıtürk'ü uzun bir süredir takip eden Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı dedektifleri, Aslıtürk'ün önceki gün ABD'ye gideceğini öğrendi. Bunun üzerine ABD İnterpol'ü ile irtibata geçen dedektifler, Aslıtürk'ün bindiği uçağın Miami'ye varış saatini de belirledi. ABD polisi uçağı beklerken, Ankara'nın talimatı üzerine Aslıtürk'ü Miami Havaalanı'nda gözaltına aldı.

Aslıtürk hakkında İstanbul DGM tarafından cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve banka dolandırmak, Şişli 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kara para aklamak, Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce hayali ihracaat yapmak ve Bursa Sulh Ceza Mahkemesi'nce banka dolandırmak ve sahte evrak tanzim etmek suçlarından gıyabi tutuklama kararı bulunuyordu. Aslıtürk'ün önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor. öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Orhan Aslıtürk'ün yakalanması konusunda "ABD interpolü ile irtibata geçilerek, Aslıtürk'ün Türkiye'ye iade amacıyla geçici olarak tutuklanmasının talep edildiğini" bildirdi.

Saral yakalandı

Bu arada, önceki gün Adapazarı'nda faaliyet gösteren Saral çetesinin elebaşı Hüseyin Saral da Bükreş'te yakalandı. Saral'ın önümüzdeki günlerde İstanbul'a getirileceği bildirildi.



26 Ekim 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED