T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Bilişimsiz hayat yok!

Hannover Fair İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş., geçtiğimiz yıl Türkiye'den 811 şirketin katıldığı fuara bu yıl 1000 şirketin katılımının beklendiğini açıkladı. Dünya devi CeBIT ile birlikte uluslararası boyut kazanan fuara geçtiğimiz yıl 12 ülkeden 48 şirket katılmıştı. Bu yıl 15 ülkeden 100 şirketin katılımı ön görülüyor. Ekonomik krizle durgunlaşan Türk iş dünyası, 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Bilişim Haftası'yla yeniden hareketleniyor. Binin üzerinde yerli ve yabancı şirketin Bilişim'01 A CeBIT Event'e, 5 binin üzerinde profesyonelin Bilişim Zirvesi'01'e katılımı yönünde yapılan hazırlıklar pazarda olumlu hava estiriyor.

250'yi aşkın toplantı

Zorlu bir süreçten geçen Türkiye'de gözler her yıl Eylül ayının ilk haftasında yapılan Bilişim Haftası'na çevrildi. Bilişim'01 A CeBIT Event fuarı ile profesyonellerin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı Bilişim Zirvesi'01 olmak üzere iki bölümden oluşan Bilişim Haftası'nın hazırlıklarında yaşanan gelişmeler pazarda olumlu hava estiriyor. Geniş bir yelpazeye yayılan pek çok şirket ve binlerce profesyonel bir taraftan en yeni ürünlerin, son teknolojilerin lansmanının yapıldığı Bilişim'01 A CeBIT Event fuarına bir taraftan da 250'yi aşkın toplantı ve seminer ile geleceğin çizildiği Bilişim Zirvesi'01'e hazırlanıyor. Bu yıl onuncusu yapılacak olan ve kendisini katlayarak büyüyen Bilişim, geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük fuarı olan CeBIT ile birleşerek uluslararası arenaya açılmıştı. Bilişim'01 CeBIT Event'i düzenleyen HİF A.Ş. (Hannover Fair İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş.) yetkililerinden alınan bilgiye göre; geçtiğimiz yıl Türkiye'den 811 şirketin katıldığı fuara bu yıl 1000 şirketin katılımı bekleniyor. Dünya devi CeBIT ile birlikte uluslararası boyut kazanan fuara geçtiğimiz yıl 12 ülkeden 48 şirket katılırken, bu yıl 15 ülkeden 100 şirketin katılımı ön görülüyor. Gerek Türkiye gerekse yurtdışından pekçok şirket ve binlerce insanın İstanbul'a akınının, yarattığı olumlu hava ile çarkların yeniden dönmesine katkıda bulunmasına kaçınılmaz gözüyle bakılıyor.

Bilişim'01 A CeBIT Event'e artan talep yatırım getirdi

Gerek Bilişim'01 CeBIT Event fuarına gerekse Bilişim Zirvesi'01'e artan talep, yatırımları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıl, 24 bin 570 metrekarelik dev bir alanda gerçekleştirilen Bilişim'01 CeBIT Event'te, net fuar alanı, inşasına başlanılan yeni salon ile 29 bin metrekareye çıkartılıyor. İnşası tamamlanmak üzere olan 7. salona kredi Alman bankalarından sağlanmış durumda. Geçtiğimiz yıl 5 gün boyunca açık olan fuarı bu yıl 6 gün boyunca ziyaret etmek mümkün. Geçtiğimiz yıl 175 bin dolayında kişi Bilişim'01 CeBIT Event'i ziyaret ederken, bu yıl ziyaretçi sayısının 200 bini aşması bekleniyor. Bilişim'01 A CeBIT Event 2000'i 983 kişi ziyaret ederken, bu yıl bu rakamın 2000'i aşacağı tahmin ediliyor.

http://www.bilisim01.com
http://www.bilisimzirvesi.com.tr


Koç'tan 'Bilişim Fuarı' çıkarması

Bilişim teknolojileri alanında Türkiye'nin öncü kuruluşu Koç Bilgi Grubu, her biri Türkiye'nin dijitalleşmesinde aktif rol oynayan 10 şirketiyle 4-9 Eylül 2001 tarihleri arasında Bilişim Fuarı'nın 210 No.'lu standında sergileyeceği ürün, çözüm ve hizmetleriyle ses getirecek. Koç Bilgi Grubu Bilişim Fuarı'na; KoçSistem, Koç.net, Koç Bryce, Kangrum, Biletix, Book In Turkey, GVZ, Ultra Kablo TV, Bilkom, Kobiline, Kotonline şirketleriyle katılacak.

Koç Bilgi Grubu, Bilişim Fuarı'nda şirketlerinin Türkiye'de 'ilk' olan bir dizi ürün, hizmet ve çözümleriyle yer alacak.

Koç Bilgi Grubu, 4-7 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın Dolmabahçe B salonunda yapılacak Bilişim Zirvesi'nde ise 'Rekabette Bilgi' temalı bir dizi seminere de ev sahipliği yapacak. Yeni İş Modeli, Yeni Yaşam Biçimi, Yeni Öğrenme Modeli ve Teknolojide Rekabet konularında verilecek seminerlerin konuşmacıları arasında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu Başkanı Mehmet Ali Berkman, Tofaş Türkiye Otomobil Fabrikaları A.Ş. Başkanı Jan Nahum, Metehan Sekban (Bilgi Üniversitesi) ve Koç Bryce'ın iş ortağı, uzaktan eğitimde dünya lideri olan John Bryce'ın Avrupa Pazarlama Müdürü Eyal Schneid da yer alacak.


Office ve Windows XP rüzgarı esecek

Microsoft'un yeni ofis yazılımı Office XP'nin Türkçe versiyonu ilk kez Bilişim 2001'de kullanıcılarla buluşacak Microsoft, Türkiye'nin en önemli bilgi teknolojisi etkinliği Bilişim Fuarı'na bu yıl da farklı kesimlerden bilgisayar kullanıcılarına yönelik etkinliklerle katılıyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde 5. Salon 211 numaralı standda yer alacak olan Microsoft Türkiye, yeni ofis yazılımı Office XP'nin Türkçe versiyonu ile yeni işletim sistemi Windows XP'yi kullanıcılara tanıtacak. Microsoft bilişim dünyasına yeni deneyimler yaşatacak Office ve Windows XP ile tanışmak isteyenler Microsoft standında kurulacak PC'lerde bu yeni deneyimi yaşama olanağını elde edecekler. İngilizce'de deneyim anlamına gelen "experience" sözcüğünün kısaltılmış hali olan "XP", çok geniş çapta Web hizmetlerini kapsayan, daha zengin ve genişletilmiş Office deneyimlerini sembolize ediyor.


WEB GEZGİNİ

Güleryüzlü bir sanal pazar: Zirzop

Zirop, alıcı ve satıcıları ortak bir sanal pazarda buluşturan bir site. 14 açık artırma kategorisi bulunan site, görüntülü satış yapma avantajlarıyla dikkat çekiyor. Mizahi bir dille hazırlanan sitede, internet üzerinden alışveriş ve takas işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Site yetkilileri teknik alt yapı ile illüstrasyon ve tasarımların Fransa'da Groupe-e tarafından hazırlandığını belirtiyor ve www.zirzop.com'u iddialı bir şekilde Türkiye'de örneği çok ama benzeri olmayan bir site olarak tanımlıyorlar.


ADRES ÇUBUĞU

http://www.yazgelistir.com
http://www.tissad.org
http://www.unaldi.org
http://www.rehber.gen.tr
http://www.greencard-turkey.com
http://www.turan.tc
http://www.ilmihal.sayfasi.com
http://www.e-kocaeli.com
http://www.bmd.org.tr
http://www.tescev.org.tr


Ey, Türk oyuncusu!

Bilgisayar oyunları hakkında hemen hemen aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bu sitede, ilk sırada son ayların gözde oyunu Counter Strike birinci sırada. Oyunlarla ilgili tanıtım yazıları ve hilelere ayrıntılı olarak yer veren sitede, yazılım ve donanım bilgileri de yer alıyor. Sitede oyunların arayüzlerini değiştirmek için kullanılan "screen shot"lar, top 10 oyunlar listesi gibi bölümler mevcut. TR Gamer adlı bu sitede, son eklenen 10 oyun hilesinin sıralamasını da görmek mümkün.
http://www.trgamer.com

 
FUARA DOĞRU
e-işin'in mucitlerinden John F. Klopf, 'Zirve'de
IBM, e-işin'in mucitlerinden John F. Klopf'u Türkiye'ye getiriyor. IBM e-business Strateji ve Tasarım Uzmanı Klopf, özellikle perakende satış ve tüketim malları, finansal servisler, telekomünikasyon, medya, eğlence ve kar amacı gütmeyen sektörlerde yönetimdanışmanlığı alanında yaklaşık 20 yıllık strateji formülasyonu deneyimine sahip. Klopf, IBM Türk'ün Bilişim Zirvesi kapsamında 5 ve 7 Eylül'de gerçekleştireceği seminerlerde her iki günün de açılış konuşmasını yapacak.
Bilgi e-MBA Fuar'da
İstanbul Bilgi Üniversitesi, ikinci yılına başlayan e-MBA Programıyla "Bilişim Fuarı"na katılıyor. Fuar etkinlikleri kapsamında ayrıca, 6 Eylül Çarşamba günü saat 12.00 ile 13.00 arasında, e-MBA Programı Koordinatörü Dr. Metehan Sekban, "Yeni Teknolojiler ve Öğrenme: e-MBA" konulu bir seminer verecek. Seminer, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak "Bilişim Zirvesi" kapsamında, Sultan 4 nolu salonda verilecek.
TEKNOLOJİ VİTRİNİ
Veezy'den ekonomik 'Vize'
Veezy'den kullandığın kadar öde İnternet Erişim Paketi, Vize. İnternet'te avantajlı bir dünya sunmayı hedefleyen Vize, her ay ilk 5 saati ücretsiz ekonomik bir kullanım sağlıyor. Vestelnet, tüm İnternet kullanıcılarına sunduğu avantajlarla dolu yeni paketi Vize'yi Bilişim '01'de anıtıyor. Vize erişim paketi ve birlikte sunulan Veezy İnternet Asistanı 2001 ile müşteri iletişim merkezini aramadan İnternet abonesi olunabiliyor.
Motorola'dan üçüncü boyut
Motorola Laboratuarları'nda çalışan araştırmacılar, üç boyutlu video ve panoramik görüntüyü başarı ile birleştirerek, en ileri video seyretme deneyimini sunan çözümü keşfettiler. Motorola tarafından yapılan bu keşfe "Virtual Video Reality" adı verildi. Virtual Video Reality, izleyicilere gelişmiş bir teknoloji ortamında eğlenmenin yanısıra, kendilerini aksiyonun tam ortasına yerleştirip 360 derecelik bir alanda üç boyutlu görüntü seyretmelerini sağlıyor.


Yeni Panasonic antensiz
Tüm Panasonic standartlarına sahip olan GD75, antensiz olma özelliğiyle Panasonic kullanıcılarına yeni bir alternatif daha sunuyor. 106 mm'lik boyu, ince yapısı ve kolay kullanımıyla dikkat çeken GD75, "Kolay mesaj kullanımı" özelliği sayesinde GD75 ile bir tuşla mesaj moduna geçmek, posta grubu yaratmak, SMS'le chat yapmak da mümkün olabiliyor. Ayrıca GD75'in içindeki 5 değişik ekran resminden birini seçebilir ya da size özgü, kendi istediğiniz ekran resmini telefonunuza yükleyebilirsiniz.
2 GHz. İşlemci Türkiye'de!
Intel, 2 GHz. hız sınırını aşan dünyanın ilk işlemcisini, Türkiye'de ilk kez Bilişim '01 A CeBIT Event'te, distribütörü EMPA'nın standında tanıtacak. Bilgisayar dünyasında devrim yaratacak bir teknolojiye dayanan, kullanıcıların İnternet'in zengin iletişim olanaklarından maksimum düzeyde yararlanmalarını sağlayan yüksek performanslı Pentium 4 ailesinin en yeni ve en hızlı üyesi Pentium 4 2 GHz, masaüstü sistemler için geliştirilen en yüksek hızdaki işlemci olma özelliğini de taşıyor.
2 Eylül 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED