T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kiminle buluşacaktı?

Garih soruşturmasını adi bir cinayet teorisiyle yürüten polis, siyasi olasılıkları da soruşturmaya dahil etti. Polis şimdi Garih'in, mezarlıkta biriyle buluşmaya gidip gitmediğinin yanıtını arıyor.

Her geçen gün yeni bir boyut kazanan ve karmaşıklaşan Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili gelişmeler polisi de farklı araştırmalara yöneltti. Cinayetin ilk günlerinde olay yerinde yapılan incelemelerden ve tanıkların ifadelerinden soruşturmayı adi bir cinayet teorisiyle yürüten polis, son gelişmeler üzerine siyasi olasılıkları da soruşturmaya dahil etti.

Polis, Garih'in Eyüp Mezarlığı'na ziyaret sırasında aynı zamanda biriyle buluşmaya gidip gitmediği sorusunun yanıtını arıyor. Eğer bir randevuleşme olduysa bunun telefonla ya da kurye aracılığıyla yapılmış olabileceğini hesaba katan polis telefon kayıtlarını da inceleme aldı.

Garih'in cinayet günü mezarlığa biriyle buluşmaya gitmiş olma ihtimalinin bulunduğu, ancak buluşacağı kişinin bir numaralı zanlı olarak gösterilen Yener Yermez olmadığı belirtiliyor. Yermez'in bu buluşmayı bilerek olay yerine gelip Garih'i öldürmüş olabileceği değerlendirilen ihtimaller arasında.

Sürpriz sanık da serbest

Sanık sıfatıyla Eyüp Adliyesi'ne getirilen Güneş Taşkıran isimli 18 yaşından küçük bir genç kız, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İşadamı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgisi olduğu ileri sürülen Güneş Taşkıran isimli genç kız dün akşam saatlerinde Eyüp Adliyesi'ne götürüldü. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demir, genç kızın ifadesini aldı.

'Sürpriz sanık' olarak ifadesi alınan Taşkıran'ın avutakı Ruşen Şen, müvekkilinin 18 yaşından küçük olduğunu belirterek, "Müvekkilim buraya sanık olarak getirildi. Sorgusunda suç unsuruna rastlanmadığı için savcılık tarafından serbest bırakıldı." dedi. Sorgulanan genç kız basın mensuplarına gösterilmeden polisler tarafından Adliye'den kaçırılırken, olayla bağlantısı konusunda da açıklama yapılmadı.

Öte yandan Garih'in Eyüp Mezarlığı'nda öldürülmesinin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen zanlı Yener Yermez halen yakalanamazken, konuyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 5'i bayan 8 kişinin sorgusu sürüyor. Olay günü sanık Yener Yermez ile birlikte olduğu ileri sürülen kız arkadaşı Pınar Konuşkan ve beraberindeki bayanlar dün akşam saatlerinde Şişli Etfal Hastanesi'de sağlık kontrolünden geçirilerek tekrar Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldüler.

'Yermez öldürülebilir'

Katil zanlısı olarak sunulan Yener Yermez'in cinayetin işlendiği günden beri kendini gizlemek ve kaçmak için geliştirdiği taktikler dikkat çekici bulunuyor. Cinayetten sonra kaçmak yerine aranacağını bildiği için Hasdal Kışlası'na dönen Yermez'in, cep telefonu ve kredi kartını kullanış şekli ile delilleri yok ediş biçimi de anlamlı bulundu.

Yermez'in taktikleri onun bir profesyonel olduğu noktasındaki iddiaları da güçlendiren bir faktör olarak değerlendirildi. Uzmanlar, Yener Yermez'in eğer planlı bir cinayetin uygulamasını yaptıysa öldürülebileceğine dikkat çektiler. Sabıkalı erin Garih'i ortadan kaldırmak isteyen gruplar için iyi bir tetikçi olabileceğine dikkat çeken uzmanlara göre, Yermez'in bir hafta süreyle saklanabilmesi de hâlâ bir yerlerden destek aldığının kanıtı.

Uzmanlar, "Katil zanlısı cinayet bıçağını da yok etti. Telefonu kendisini yakalatmayacak şekilde kullandı. Gizlenmeyi beceriyor" değerlendirmesinde bulundular.



3 Ağustos 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED