T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

10 Eylül'de ders başı

İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 555 bin öğretmen 10 Eylül Pazartesi günü dersbaşı yapacak.

İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında 2001-2001 eğitim-öğretim yılı, 10 Eylül 2001 Pazartesi günü başlıyor. Okulların açıldığı ilk hafta boyunca kutlanacak olan "İlköğretim Haftası"nda 8 yıllık eğitimin önemi vurgulanacak. İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 555 bin öğretmen, yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin ardından dersbaşı yapacak. Bu öğretim yılında, 1 milyon çocuğun da ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptırması bekleniyor. 2001-2002 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 8 Şubat 2002'de sona erecek. Yarıyıl tatili 25 Şubat 2002'ye kadar sürecek. İkinci dönem 26 Şubat 2002'de başlayacak ve 14 Haziran 2002'de sona erecek.

İlköğretim Haftası

Okulların açıldığı hafta "İlköğretim Haftası" olarak kutlanacak. İlköğretim Haftası kutlamalarında 8 yıllık eğitimin önemi vurgulanacak. Kutlama programına göre illerde 10 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da vali, garnizon komutanı veya temsilcisi, belediye başkanı, milli eğitim müdürü, ilgili vali yardımcısı, ilköğretim müfettişleri kurulu başkanı, milli eğitim müdür yardımcıları, ilköğretim kurumlarında görevli okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerden oluşacak heyet Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Ankara'da ise Anıtkabir ziyaret edilecek. Daha sonra, il milli eğitim müdürlüğünce seçilecek bir ilköğretim okulunda, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Birlik ve beraberliğin önemi

İlköğretim Haftası'nın açılış töreninde il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri, ilköğretim müfettişleri, şube müdürleri okulları ziyaret edecekler, gerektiğinde konuyla ilgili konuşma yapacaklar ve birlik ve beraberliğin önemini açıklayacaklar. Ayrıca, ilköğretimin önemini vurgulayan, öğrencilerin de katılabileceği konferans, sempozyum, panel, açıkoturum gibi faaliyetler düzenlenecek. İlköğretim kurumlarından seçilecek öğrenci gruplarının temsilci öğretmenler nezaretinde şehrin, ilçenin ve köyün orta meydanında halkoyunları ile o yöreye ait oyunlar oynamaları, şarkı söylemeleri ve çeşitli gösteriler yapmaları sağlanacak. Ayrıca, okul idarecileri öğretmen ve öğrenciler, hafta ile ilgili kutlamalara, yapacakları yürüyüşlerle katılacaklar. Yürüyüş yapılırken oyun oynanacak ve marş söylenecek. Milli eğitim müdürlüklerince, ilköğretimle ilgili atasözleri ve vecizeler büyük bez afişlere yeterli sayıda yazdırılarak okullara, meydanlara ve halkın kolayca görebileceği yerlere astırmaları sağlanacak. Kent merkezlerindeki kapalı yerlerde panolara, halka açık yerlerde duvarlara, okullarda ise koridor ve panolara haftayla ilgili öğrencilerin yaptıkları resim, afiş, şiir ve yazılara ilişkin etkinlikler sergilenecek. Öğrencilere İlköğretim Haftası'nın önemi kavratılacak.



3 Ağustos 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED