T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ermeniler deşifre oldu

Deşifre, 'Ermeni soykırımı' iddialarına sarsıcı bulgularla cevap veriyor. Programda, 79 yıl önce Ermeniler tarafından yapılan Türk katliamı belgelerle ispatlanıyor...

Kanal 7 / 22.45
Kanal D'den ayrılan ve haber dosyalarıyla gündem oluşturmaya Kanal 7'de devam eden Mehmet Ali Önel ve Deşifre ekibi, popüler tartışma konularıyla ilgili gerçeklere de ışık tutmaya devam ediyor. Programın bu haftaki bölümünde de yine oldukça ilgi çekecek bir dosya haber yeralıyor.

Ermeni lobisinin Türkler'in Ermeni katliamı yaptığını dünyaya inandırma çalışmaları sürerken, Deşifre ekibi, bunun gerçek olmadığını aylar süren bir çalışmayla ortaya çıkarıyor.

Tam 79 yıl önce Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Türk katliamının kanıtlarına ulaşan Mehmet Ali Önel ve Deşifre ekibi, Anadolu'da bir mağarada yaklaşık 600 Türk insanının iskeletlerine ulaştı. Henüz MTA Enstitüsü kayıtlarında bile olmayan ve içeride kadın, çocuk ve yaşlıların cesetlerinin de bulunduğu ileri sürülen mağaradan görüntülerin ekrana geleceği programda, "Bu katliam mağarası nerede?", "Mağarada bulunan kemikler hakkında uzmanlar ne diyor?" ve "Mağaranın tarihteki yeri ve önemi ne?" gibi oldukça ilgi çekebilecek sorular cevap buluyor.

Programda ayrıca son haftalarda gazete manşetlerinde yeralan ve medyada ilgi uyandıran bir aşkın da hikayesi var. Hasan ve Melek'i ölüme götüren büyük aşkın hikayesi, bir kez de Deşifre'nin objektifinden geliyor izleyenlerin önüne.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Yılan Hikayesi, yılan hikayesine dönmedi
Havva Setenay İlhan: "Meltem Cumbul'un son yılların en popüler TV dizilerinden biri olan Yılan Hikaye'sinden ayrılması, pekçok kişide dizinin bir daha eskisi gibi rağbet görmeyeceği izlenimini uyandırmıştı. Oysa dizide esen ayrılık rüzgarları sonucu Ege'nin Batı yakasından kopup Türkiye'ye gelen Yunan kızı Eleni ( Katerina Moutsatsos) durumu tersine çevirdi. Meltem Cumbul'un canlandırdığı Zeyno ile Memoli arasındaki ilişki artık izleyiciye baygınlık vermişti çünkü. Dizi için yeni bir yüz ve soluk olan Katerina Moutsatsos, farklı backraund'u ile diziyi hastalıklı bir yapıya götüren olan eski kanın tazelenmesini sağladı. Sanıldığının tersine Moutsatsos rol yapma yeteneği açısından Meltem Cumbul'u aratmadı, aksine Yunan oyuncu Türkçe bilmemesine rağmen durumu gayet iyi kurtardı."

 
Pencere yeni yılda açılıyor
Portre programlarının ilklerinden Yasemin'in Penceresi, yeni yılda Star'da yeniden açılıyor.
Star'a 15 gün kapatma cezası
RTÜK kuruluşundan bugüne en yüksek cezayı Star Televizyonu'na uyguladı. RTÜK, Star Televizyonu'na 15 gün yayın durdurma cezası verdi. Üst Kurul, daha önce verdiği toplam 6 günlük yayın durdurma cezasına rağmen, başka bir medya kuruluşu aleyhindeki yayınlarına devam etmesi üzerine Star Televizyonu'na daha ağır bir ceza verilmesini kararlaştırdı. RTÜK, Star Televizyonu'na 15 gün yayın durdurma cezası verdi. Cezanın uygulanacağı tarih sonra belirlenecek. RTÜK, Radyo D'ye de 7 gün yayın durdurma cezası verdi.
Cnn Türk / 22.05
Kıbrıslılar'dan 'Kıbrıs' sorunu
Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Rum Kesimi'nden canlı yayınla ekranlara gelen 32. Gün, bu hafta da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki öğrencilerin "Kıbrıs" sorununa yaklaşımlarını ekrana getiriyor. M. Ali Birand'ın sunduğu programda, Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki öğrenciler Kıbrıs sorununu ve çözüm önerilerini tartışıyor. Geçtiğimiz günlerde çekilen programda; öğrenciler ilk kez böylesine açık ve içten yanıtlarla Kıbrıs sorununu kendi açılarından ele alıyor. Programa Kuzey Kıbrıslı üniversite öğrencilerinin yanısıra Türkiye'den gelen öğrenciler de katılıyor. 32. Gün'de, "Kuzey Kıbrıslı öğrencilerin Türkiye'nin politikalarını eleştirme sebepleri", "Öğrencilerin Rumlar'la birlikte yaşama konusundaki görüşleri", "Öğrencilerin 'Konuşmaktan korkuyoruz' deme sebepleri" ve Kıbrıslı ve Türkiye'den gelen öğrenciler arasında yaşanan gerilim var.
15 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED