T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

E K O N O M İ

Elektrik borçları 36 ay taksitle ödenebilecek!

Belediyelerin, içme suyu birliklerinin, köy muhtarlıklarının ve içme suyu abonelerinin 222.8 trilyon lirayı bulan elektrik borçları 36 ay taksite bağlanıyor.

Belediyeler, içme suyu birlikleri ve köy muhtarlıkları ile içmesuyu abonelerinin birikmiş elektrik borçları gecikme zammı uygulanmadan en fazla 36 ay taksitlendirilecek. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerin, içme suyu birliklerinin, köy muhtarlıklarının ve içme suyu abonelerinin 222.8 trilyon lirayı bulan ve yıl sonuna kadar 299.2 trilyon liraya ulaşacağı hesaplanan 2001 yılı ve geçmiş yıllardan kalan elektrik borçları bulunduğunu bildirdi.

TEDAŞ Yönetim Kurulu'nun aldığı bir karar uyarınca söz konusu düzenlemeden yararlanmak isteyen abonelerin 28 Aralık 2001 tarihine kadar abonesi oldukları TEDAŞ Elektrik Dağıtım Müessesi Müdürlükleri'ne başvurarak bir protokol yapmaları gerektiğini belirten Çakan, şöyle dedi: "Yapılacak protokol ile abonelerin borçları, gecikme zammı uygulanmadan en fazla 36 ay taksitlendirilebilecek ve ilk taksit tutarı protokol tarihinde peşin olarak tahsil edilecektir. 28 Aralık 2001 tarihine kadar taksitlendirme talebinde bulunmayan abonelere Elektrik Tarifesi Yönetmeliği'nin amir hükümleri uygulanacaktır." Bakan Çakan, bu uygulamanın büyük bir rahatlama getireceğini bildirdi.



21 Kasım 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu


  Esnafın Sesi
  Tüketici Günlüğü

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED