T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Yılmaz Ecevit'in bastonu'

Erdoğan, Rizelilerin "Ecevit ayakta duramıyor" sözleri üzerine "İki tane bastonu var" dedi. Rizeliler Yılmaz'ı yuhaladı.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'de, hemşehrilerine ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı şikayet etti.

Erdoğan, dün memleketi Rize'de öğleden önce kendi ilçesi olan Güneysu'da ziyaretlerde bulundu, daha sonra AK Parti ilçe binasını açtı. Cuma namazını Rize Merkez Şeyh Camii'nde kılan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. Bölgede birinci sürgün çay bedellerinin ödenmediğini belirten Erdoğan, "2, 3 ve 4. sürgün paraları duruyor. Hükümet, zekat verir gibi üreticinin alın terinin karşılığını veriyor. Benim hemşerilerim dilenci değildir. Siz devlete mal ürettiniz ve parasını istiyorsunuz. Onun ne zaman vereceği belli değil. Böyle ticaret mi olur?" diye konuştu.

Sel felaketi nedeniyle Rize'ye iddia edildiği gibi 1 trilyon yardım yapılmadığını anlatan Erdoğan, "Başbakan yardımcısı geliyor. Size zekat dağıtır gibi dilenciye para verir gibi para vermeye çalışıyor. Benim hemşehrim ne dilencidir ne alınteri olmayanı talep eder" dedi.

3 milletvekilini de istiyorum

Erdoğan, bugün ülkenin her kesiminin açlık içinde olduğunu savunarak, şunları söyledi: "Bizi tek başına iktidara getirin, bakın Türkiye nasıl değişiyor? Ülke güven ve dürüstlükle yönetilir. Siz hortumları rantiyecilere bağlarsanız, vatandaş fakir düşer. Köylerde okullar, evler kapalı. Dedemiz kapansın diye mi kurdu bu evleri? Biz, devlet millet kaynaşmaşına talibiz. Çalmayan, çaldırmayan, yemeyen, yedirmeyen bir yönetim için biz varız. Bizi bu hale getirenlerden hesap sormayacak mıyız? Gelin bu hesabı sandıkta en güzel şekilde soralım. Rize'nin 3 milletvekili ve 21 belediyesini AK Parti'ye teslim etmenizi istiyorum."

Ecevit'in iki bastonu var

"Başbakan Tayyip" ve "Rize seninle gurur duyuyor" sloganları atılması üzerine Erdoğan, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz" dedi. Erdoğan, kalabalığın "Ecevit ayakta duramıyor" diye laf atması karşısında, "Ecevit ayakta duramıyor diyorsunuz da onun iki tane bastonu var ya onları ne yapacaksınız? Esas sıkıntı orada" cevabını verdi.

 
Bu da 'Medeni gariplik!'
Yeni Medeni Kanun'a göre, evlilik dışı çocuğun hukuken tanınması için DNA testi yerine, babadan, "anne ile ilişkide bulunduğunun ispatı" istenecek.
Kıbrıs'a 10. kapalı oturum
Sezer önseçim istedi
Cumhurbaşkanı Sezer, "Siyasi Partiler Yasası, parti içi demokrasiyi güçlendirecek kurallar içerecek şekilde değiştirilmeli" dedi.
Çiller: BBP ile seçim ittifakını görüşebiliriz
Baykal'dan 25 yıl sonra özür diledi
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Senir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin İnan, 25 yıl önce aleyhine gösteri yaptığı için CHP lideri Baykal'dan özür diledi. Baykal'ı ziyaret eden İnan, 25 yıl önce Deniz Baykal'ın Senir'e geldiğini, o yılların siyasi gerginliği içinde bazı kişilerin olay çıkardığını ve kendisinin de olayların içinde bulunduğunu anlattı. İnan, "Bu saygısızlık için özür dilerim. Belde halkı adına bizi affetmenizi diliyoruz" dedi. Çok duygulandığını belirten Baykal da, "Önemli olan bu olayın yaşanması değil, olayları yaşayan bir insanın, vicdani değer anlayışını aleni şekilde ifade etme ihtiyacı duymasıdır. Güzel olan, büyük olan budur. Başkan'ı yürekten kutluyorum. Beni o gün bağırıp çağıran Senirliler ezmemiştir ama şimdi bu özür beni eziyor" diye konuştu.

24 Kasım 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED