T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Vurguncuların hedefi seçildim'

Flash TV'de konuşan Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz, Sabah Gazetesi'ne verdi veriştirdi. Öksüz, Türkiye'de vurgun çarkından faydalananların icraatlarından rahatsız oldukları için kendisini hedef gösterdiğini söyledi.

Türk Telekom krizinin ardından Ulaştırma Bakanlığı'ndan istifa eden Enis Öksüz ilk kez konuştu. Sabah Gazetesi'nin istifasının ardından "Oh be gitti" diye başlık attığını anımsatan Öksüz, "Ben de şimdi soruyorum; bu gazetenin patronu şu anda hapishanede mi? Şu anda bildiğim kadarıyla Kartal Hapishanesi'nde. Hangi ithamla yargılanıyor? Banka hortumlamak. Patronu banka hortumlaması suçuyla tutuklanmış gazete bana 'Oh be gitti' diyor" sözleriyle eleştirdi.

Flash TV'de "Flash Gündem" programına konuk olan Öksüz, bakanlığı döneminde ve istifa sürecinde yaşanan olaylar hakkındaki soruları cevapladı. Bakanlığı döneminde basının kendisini hedef gösterdiğini belirten Öksüz, "Patronu banka hortumlaması suçuyla tutuklanmış gazete bana 'Oh be gitti' diyor. Bu gazete bir insanın izzet-i nefsini, haysiyetini kırıcı mahiyette yayın yapıyor ve bunu sürekli hale getiriyor" dedi.

Türkiye'de bir vurgun çarkının olduğunu, bu çarktan faydalananların icraatlarından rahatsız oldukları için kendisini hedef gösterdiklerini belirten Öksüz, ihalelerden haksız kazanç sağlamak isteyenlerle sürekli karşı karşıya geldiğini ve bunlara müsade etmediğini söyledi.

"Telekom'u ucuza kapatacaklardı"

Telekom için 4-5 yıl önce 10 milyar dolar olarak bir bedel belirlendiğini hatırlatan Öksüz, Türk Telekom'um sadece gayrimenkullerinin 12 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğunu bildirdi. Öksüz, bazı kesimlerin Türk Telekom'u 2 milyar dolara almak istediğini buna kendisinin şiddetle karşı çıktığını anlattı. Öksüz, Telokom'un özelleştirilmesi sürecinde kendisinin dışlandığını söyledi.



28 Kasım 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED