T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

GÖREVE TALİBİM

Futbol yaşantısına son noktayı koymaya hazırlanan Kaptan Mehmet Özdilek, Siyah-Beyazlı camiadan kopamayacağını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda teknik adam olarak Beşiktaş'ın başında olmak en önemli hedefim. Beşiktaş'ta futbolcu olarak yaşadığım şampiyonlukları teknik adam olarak da yaşamak istiyorum" dedi.

13 sezondur 500 üzerinde resmi maçta formasını giydiği 150'den fazla gol attığı Siyah-Beyazlı formaya veda edecek olan Kaptan Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ta görevini tamamlamadığını söyledi. 28 Temmuz'daki jübilesinden sonra Avrupada bir yıl teknik direktörlük kursuna gidip kendisini geliştireceğini belirten emektar Kaptan, "Türk teknik direktörlüğü açısından Fatih Terim büyük başarılara imza attı. Biz geriden gelen teknik adamlar olarak Terim'in çıtasını daha da yukarlara çıkarmak zorundayız. Bunu başarmak için çalışacağım. Futbolu bıraktıktan sonraki amacım Beşiktaş'ı çalıştırıp büyük başarılara imza atmak en önemli hedefim" diye konuştu.

Yönetici olmak istemem

Beşiktaş'ta yönetime girmeyi hiçbir zaman düşünmediğini ancak ilerleyen yıllarda teknik adam olarak Siyah-Beyazlı takımın başında olmak istediğini belirten Kaptan Mehmet, "Beşiktaş'a verecek daha çok birikimim olduğunu düşünüyorum. Hizmet olarak henüz Kaptan Mehmet'in üzerine düşeni tamamlamadığı kanatındeyim. Bu takımın başında teknik adam olarak şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

Milne'nin yeri ayrı

Beşiktaş'ta 10 yakın teknik adamla çalıştığını her birinin futbolunda emeğinin olduğunu ancak İngiliz teknik adam Gordon Milne'nin yerinin apayrı olduğunu belirten Kaptan Mehmet, "20-25 yaşları arasında Gordon'la 6 yıl çalıştım. Futbolumun gelişmesinde, mantalite kazanmamda ve en önemlisi Şifo Mehmet olmamda Milne'nin yeri çok önemlidir. Futbol hayatım boyuncu çalıştığım bütün hocalarla en iyi şekilde ilişki kurmuş bir insanım. Çalıştığım bütün hocalarla hala görüşmekteyim" dedi.

Nouma kaliteli bir golcü

Nouma'nın kalıp kalmamasının teknik heyetin vereceği karara bağlı olduğunu, Yönetim ve teknik heyetin Beşiktaş'ın geleceği ile ilgili alacağı kararlarına saygı duyulması gerektiğini belirten Mehmet, "Nouma insan olarak çok iyi biri. Kişiliği karakteri ve arkadaşlığı tartışılmaz. Ancak saha içindeki agresifliğinin önüne geçilmeli. Eğer Nouma bunu başarır sinirlerine hakim olursa Avrupa'nın en iyi golcülerinden olur" dedi.

10 numara kimin olacak?

Kaptan Mehmet, kamuoyu gibi kendisininde en çok merak ettiği konunun Siyah-Beyazlı takımda 10 numaralı formayı önümüzdeki sezon kimin giyeceğı olduğunu belirterek, "Herkes Beşiktaş'ta 10 numaralı formayı 13 sezondur üstümde görmeye alıştı. Sanki 10'nolu forma tapulu malımmış gibi oldu. Takımda 10 nolu formayı önümüzdeki yılın kimin giyeceği herkes gibi benimde merakla beklediğim bir konu" diye konuştu.

Spor Yazarları
Elif Aktuğ :
Yeşil-Kırmızı Şark'ın yıldızı
 
Kralların tac töreni
Samsun deplasmanında bir aksilik çıkmazsa, büyük değişime uğrayan Fenerbahçe'de Andersson, Rüştü ve Uche'nin dışındaki futbolcular ilk kez şampiyonluk heyecanı yaşayacak. Son üç yılda sınırsız paralar harcanarak yenilenen takım bu kez mutlu sona ulaşmak üzere.
Büyük kupa Bayern'in 6-5

Oktay işi arapsaçı

1.LİG PUAN DURUMU

Bizi izlemeye devam edin!...
Bir süredir Yeni Şafak ne derse o oluyor. Spor sayfalarında, 'Haberi yapmak değil, haberi izlemek' prensibini güden Yeni Şafak doğru bildiğinden asla şaşmayacak. Spor sayfalarında 'Rating' garantisi olan konulara takılmaktan ziyade sporun evrenselliğini bilerek haberi yerinde tarafsız ve doğru izlemeye çalışan Yeni Şafak, sporda farklılığını açıkça hissetiriyor. Kabul etmek istemeyenlere değil, spora gönül verenlere gazete yaptığımız için bizim doğru dediğimiz şeyler gelip bizi buluyor. Amatör sporları manşetlerine taşıyabilen tek gazete Yeni Şafak, popüler spor dallarında da art niyetsiz mücadelesini sonuna kadar sürdürüyor. Güreş sporunda doğrunun yanında olan Yeni Şafak'ın altını çizdiği gerçek oluşurken, yükselme grubu başlamadan bir hafta önce yazılanlar aynen yaşandı. şimdi Türk futbolunda transfer dönemi gelecek ve bütün gazeteler her zaman olduğu gibi ortaya onlarca isim atıp, biri gerçekleştiğinde 'Biz demiştik' diyecekler. Biz haberi doğrulatmadan sizlere sunamayacağımızı bildiğimiz için etik değerleri sonuna kadar koruyacağız.

24 Mayıs 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED