T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Global iletişim!

Ankara merkez olmak üzere 3 bin kilometre çapında bir alnada iletişim olanağı sağlayan Globalstar, 48 uydusuyla kapsama alanı sorunu olmaksızın hizmet veriyor

GlobalStar, telefon iletişiminde kapsama alanı sorununu olmaksızın dünya çevresinde dolaşan 48 uydusuyla kesintisiz hizmet veriyor.

Çeşitli coğrafi nedenlerle mevcut telekomünikasyon olanaklarından yararlanamayan bölgelerde yoğun olarak kullaınlan Globalstar, bireysel kullanıcının yanı sıra şirket ve kamu kuruluşları için de güvenilir, etkin ve ekonomik haberleşme hizmeti sunuyor. Dünyada 2000 yılı sonunda Globalstar sistemi üzerinden 6.6 milyon dakika fatura edilmiş konuşma yapıldı. Bu çeyrek sonundaki abone sayısı yaklaşık 35.000'e ulaştı. Globalstar, 21 Kasım 2000'de Ankara'da faaliyet alanı 3000 kilometreyi kapsayan ve komşu ülkelere de hizmet verebilecek olan Ankara-Oğulbey Uydu Yer İstasyonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Globalstar servisine abone olmak isteyenler, Türk Telekom'a depozito yatırmak yerine, Osmanlı Bankası şubelerine başvurarak, ücretsiz olarak hesap açtırabiliyor ve "Dinamik Hesap Kredisi"nden yararlanabiliyorlar. Abonelerin Globalstar servis faturaları, Osmanlı Bankası şubeleri tarafından otomatik olarak ödenebiliyor.

GlobalStar'ın Türkiye operatörü TESAM Türk

Venezuela, Peru, Uruguay, Arjantin, Bolivya, Şili, Ekvator, Kolombiya, Portekiz, Surinam, Fransa, Türkiye, Belçika, Hollanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Fas, Tunus, Mısır, Lübnan, Senegal, Fildişi Sahili, Gabon, Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kamerun ve Vietnam gibi ülkelerde Globalstar servisleri TESAM aracılığıyla sağlanıyor. Globalstar'ın Türkiye'deki yer istasyonu operatörü ise Ankara'da faaliyet göstermekte olan TESAM Türk. http://www.globalstar.com

GlobalStar nedir?

Globalstar, dünyanın çevresinde alçak yörüngede bulunan 48 uyduluk (low-earthorbiting satellite, LEOs) bir küme ile dünya çapında ticari olarak kullanıcılara sunulan bir dijital telekomünikasyon sistemi. Globalstar, karasal sabit ve hücresel (GSM) sistemlerin iyi kapsamadığı alanlara ve telekomünikasyon ağı kapsamına hiç girmeyen bölgelere hizmet veriyor. Globalstar'ın telefon üreticileri Ericsson, Telit ve Qualcomm.


 
Intel, 'Pentium 4' ile merkezi PC çağını başlattı
Intel, şu anda en güçlü masaüstü işlemci olan Pentium 4 ile "Merkezi PC Çağı"nın başladığını duyurdu. Bu dönemde öne çıkacak olan Pentium 4 temelli PC'ler, digital fotoğraf makinesi, kamera, her türlü ses ve görüntü cihazlarının eklendiği ve maksimum performansın alındığı terminallere dönüşecekler. Merkezi bilgisayar aracılığıyla bir evde aile bireylerinin biri internette gezerken, diğeri oyun oynayabilecek. Bu teknolojiyle, tüm aile bireylerinin tek bilgisayarla farklı işlerini yerine getirmesi mümkün olabilecek.
Kariyet.Net, Dubai'de büro açıyor
İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net, ilk yurtdışı bürosunu Nisan ayında Dubai'de açıyor. Altyapı çalışmaları uzun zamandır süren büroyla Kariyer.net, Dubai İnternet City'de yer alan ilk Türk firması olacak. Kariyer.net yetkilileri, ilk yurtdışı bürolarının Dubai'de açmalarında bu şehrin Ortadoğu'nun teknolojik iş merkezi olmasının etken olduğunu belirtiyorlar. İngilizce olarak hazırlanan site ile iş veya eleman arayanlar, günün 24 saati, haftanın 7 günü buluşma imkanı elde edecek.

20 Mart 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED