T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ekranlarda kıpırtı var

Krizle birlikte kemer sıkma politikası içine giren TV'lerde bugünlerde kıpırtılar var. Kanal D Avcı adlı diziyi ekrana sürerken, BRT'nin Hayat Güzeldir'i ise geri dönüyor. Kırca da, Star'da başlıyor.

19:30 / Star
TV'lerin ilk "Anchorman"ı Ali Kırca, bugünden itibaren Star ekranlarından Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başlıyor. Meslek kariyerine TRT'de başlayan ve uzunca bir süre TRT'nin Washington muhabirliğini üstlenen Ali Kırca özel televizyonların kurulmasından sonra bir kaç özel kanalda çalıştıktan sonra ATV'ye geçmiş ve yıllarca bu kanalın ana haber spikerliği görevini yürütmüştü. Adı ATV'yle özdeşleşen Kırca, geçtiğimiz günlerde Etibank yolsuzluğundan sonra büyük prestij kaybeden Bilgin Grubu'na bağlı ATV'den 'habercilik yapamadıkları" gerekçesiyle ayrılarak Star'da yeni görevine başlamıştı. Türkiye'nin ilk 'anchorman'ı Ali Kırca bugünden itibaren Star anahaber bülteninde izleyenleri ile buluşuyor. Kırca, ekibi ile birlikte her akşam gündemin nabzını tutacak.


11:10 / brt
Hayat Güzeldir ekrana döndü
Yayınlanmaya başladığı günden itibaren bayan izleyicilerin büyük bir tiryakilikle takip ettiği, BRT'nin sevilen programı Hayat Güzeldir bugünden itibaren ekrana dönüyor. İclal Aydın'ın hoş sunumuyla diğer sabah programları arasından bir adım öne çıkan Hayat Güzeldir, bir süre önce ekrana veda etmiş, İclal Aydın da, şansını oyunculukta denemiş ve oldukça da başarılı olmuştu. Yaz döneminde TRT'nin çektiği dizilerde rol alan Aydın, şimdi yeniden Hayat Güzeldir'in sunucusu olarak izleyenlere merhaba diyor. İçerik ve yaklaşımını adında taşıyan, sabah kuşağının kaliteli programı Hayat Güzeldir, her gün canlı yayınla ekrana geliyor. Program, yaşama dair herşeyi ekrana getiriyor ve keyifli sohbetleri beyazcama yansıtıyor.
SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Cevizoğlu kanalı ve dekoru değiştirdi ama...
Mustafa Nizamoğlu'ndan bir ekran notu: "TV'lerdeki seviyeli tartışma programlarının öncülerinden Hulki Cevizoğlu, atv'deki ilk programını gerçekleştirdi. Kendisiyle yaptığımız bir söyleşide, 6 yıldır devam eden programın formatından memnun olduğunu belirtiyordu ancak, bazı teknik değişiklikleri gerçekleştirememekten şikayetçiydi Cevizoğlu. Bunlardan biri de dekordu. Gördüğümüze göre Atv'deki ilk programında amacına ulaştı. Ancak atv'nin gelecekteki belirsizliği devam ediyor. Bakalım, Ali Kırca'yı kaçıran atv yönetimi, Cevizoğlu'nu tutabilecek mi?"

 
23:00 / Kanal D
Altaylı, İslami şirketleri işliyor
Krizin bütün sektörleri dara soktuğu bugünlerde Fatih Altaylı, Teke Tek programında, "Cemaat-Holding ilişkileri"ni tartışmaya açıyor. İrtica bahanesiyle, 'Yeşil Sermaye' denilerek etiketlenen Anadolulu pek çok girişimci ve bunların kurdukları holdingler Teke Tek'te masaya yatırılıyor. Altaylı, ekonomiyi içinden çıkılmaz duruma getirenler yerine cemaat mensuplarının kurduğu holdingleri tartışıyor.
20:15 / atv
Uzaydaki dev gemi
Yeni bir bilim-kurgu dizisi start alıyor ekranda; Andromeda. Ünlü "Herkül" dizisi ile yıldızlaşan Kevin Sorbo'nun başrolünü oynadığı Andromeda'nın bir başka özelliği ise çok uzun yıllar Türk izleyicisini de ekran karşısına bağlayan Uzay Yolu'nun yönetmeni Gene Roddenberry'nin imzasını taşıması. Dünyada pek çok ülkede yayınlanan Andromeda, uzayda, konuşan, zekasını kullanabilen dev bilgisayar Andromeda'nın kaptanı Dylan Hunt ile onun altı kişilik ekibinin hikayesini anlatıyor.
2 Nisan 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED