T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Bakan yakan uyarı

İddianamede, Bakan Ersümer'in Kırıkkale Doğalgaz Santralı konusunda suçlu bulunmasında, TEAŞ'ın eski müdürleri Selvi ve Peker tarafından gönderilen uyarı yazısının sebep olduğu belirlendi.

DGM Savcısı Talat Şalk'ın, iddianamesinde Kırıkkale Doğalgaz Çevrim Santralı konusunda Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer'i suçlu bulmasına iddianamede çete kurmakla suçlanan TEAŞ eski Genel Müdürü Muzaffer Selvi ile Yardımcısı Ünal Peker tarafından gönderilen uyarı yazısının neden olduğu belirlendi.

DGM Savcısı Talat Şalk'ın Ersümer'i suçlu bulmasında etkili olan TEAŞ'ın uyarı yazısını Yeni Şafak ele geçirdi. Savcı Şalk, hazırladığı iddianamede, Kırıkkale Doğal Çevrim Santralı ile ilgili suçlamalarında, TEAŞ'ın 7 Mayıs 1999 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdiği uyarı yazını dayanak gösterdi. Savcı Şalk iddinamesinde, sözkonusu uyarı yazısına atıfta bulunarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, TEAŞ'ın projenin iptalini isteyen sözkonusu yazıyı dikkate almadı ğını vurguladı.

Savcı Şalk'ın, Cumhur Ersümer'i dikkate almamakla suçladığı TEAŞ'ın 7 Mayıs 1999 tarihli yazı, TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi ve Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker'in imzasını taşıyor. İki sayfalık yazıda, Trakya Bölgesi'ndeki santral projeleri konu edilerek, bakanlığın bölgede ihtiyaç fazlası santral kurulmasına izin verdiği belirtiliyor. Yazıda, Türkiye'nin Bulgaristan ile 2008 yılına kadar elektrik alım anlaşması imzaladığına dikkat çekilerek, bölgede kurulacak santralların gereksiz olduğunun altı çiziliyor. Yazıda, Kırıkkale Doğalgaz Çevrim Santralı'nın 2008 yılı sonuna kadar ertelenmesi isteniyor.

Alınmayan enerjinin bedeli

Uyarıların dikkate alınmaması halinde, devletin almadığı enerjinin bedelini bu santrallara ödemek zorunda kalacağı vurgulanan yazıda şu görüşlere yer veriliyor:

"Aksi halde ülkede alım garantileri karşılığı fazla kapasite oluşacak ve bu durumda kullanılmayan enerji ve kapasite bedelleri ödenmek zorunda kalınacaktır. Bu anlamda, alınmayan ve satışa sunulmayan enerji karşılığı yani kaynağı sağlanmayan bir tutar ödenmiş olacaktır. Böyle bir bedelin tarafımızdan ödenmesi mümkün olamayacağı için Hazine kaynaklarına müracat edilecektir."

Hüseyin ÖZAY

 
Hedef 10 katrilyon
Batıkların alacaklarının BDDK'ya bırakılarak bankaların satılması öngörülüyor. Fon kapsamındaki 3 bankanın yaklaşık 10 katrilyon liralık alacağı bulunuyor.
Eşitsizliğe imza atma
Cumhurbaşkanı Sezer'in 'eşitlikçi' tutumunu sürdürmesini bekleyen vatandaşlar, İHL mezunlarına polislik yasağı getiren kanunun imzalanmaması için Çankaya'yı faks ve mektup yağmuruna tuttu.
Kanlı 1 Mayıs, 'hatırlandı'
1 Mayıs 1977'de Taksim'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden 34 kişi anıldı. Ölenler için saygı duruşunda bulunan 100 kişilik grup, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.
Başkente bilgisayarlı koruma
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Hollywood filmlerindeki gibi sokak ve caddelerini bilgisayar destekli bilgi sistemi ile kontrol etmeye başladı.
Kazasız günümüz yok
Ülkemizde önlenemeyen trafik kazalarının yanısıra iş kazaları sonucunda da günde ortalama 4 kişi hayatını kaybediyor, 10 kişi ise sakat kalıyor.
14 PKK'lı yakalandı
Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonda PKK'ya katılma hazırlığında olan 14 kişi yakalandı. Militanlarla birlikte birçok silah ve doküman da elegeçirildi.
105 kez mahkum olduk

30 Nisan 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED