T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

96 RUHU KAZANDI 1-0

Ligin en önemli virajında kaza yapan Fenerbahçe, üstün oynadığı maçta dört kez direklere, defalarca da Metin Aktaş'a takıldı.

Kaptandan altın vuruş

Galatasaray'la kıran kırana şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Trabzonspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek çok önemli bir avantaj kaybetti. Ogün, Rapaiç ve Johnson'dan yoksun çıktığı maçın ilk yarısında topun daha çok sahibi olan Fenerbahçe aradığı golü bulamadı. 16. dakikada önce Revivo'nun hemen ardından Serhat'ın şutları direklere takılırken, Hami 31. dakikada Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Fener çabaladı ama

Karşılaşmanın ikinci yarısında Baliç'inde oyuna girmesiyle forvette çoğalan Fenerbahçe, ardarda ataklar buldu. 51. dakikada bu kez Andersson'un kafa şutu yan direkten sahaya döndü. 60. dakikadan itibaren oyunda dengeyi tekrar kuran Trabzonspor, defansını kalabalık tutarak rakibini durdurmayı başardı. Hızlı hücumlarla atağa kalkan Trabzonspor, Hami ve Tamer'le yakaladığı pozisyonlarda kaleci Rüştü'yü geçemedi.

"Haftaya lider oluruz"

Maç sonrası yaptığı açıklamada Fenerbahçe'ye karşı şanslı olduklarını kabul eden Tekelioğlu, hakem Metin Tokat'ı eleştirerek takdir haklarını ve kartlarını Trabzonspor aleyhine kullanarak takımını frenlediğini söyledi. Kendi sahalarında soyunma odasına bile ayrı bir koridordan gitmek zorunda kaldıklarını belirtti ve olaylar için Fenerbahçe taraftarını suçladı. Mustafa Denizli ise A.Gücü yenilgisinin bir benzerini yaşadıklarına dikkat çekti ve "Ben haftaya Kadıköy'de lig biter diye düşünüyordum. Ancak yarışın son maçın son düdüğüne kadar süreceği anlaşıldı. Önümüzdeki hafta böyle oynayan bir F.Bahçe'nin karşısında G.Saray duramaz. Kadıköy'de o maçı kazanır ve liderliği bırakmamak üzere tekrar ele geçiririz" dedi.

Yönetimden Denizli'ye moral

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Başkanvekili Uğur Dündar ve Murat Özaydınlı maçtan sonra soyunma odasına giderek Denizli ve futbolculara moral verdi. Başkanvekili Uğur Dündar, şampiyonluğa inançlarının ve iddialarının devam ettiğini belirterek, "Bu mağlubiyet herşeyin sonu değil. İyi oynadık ancak şansımız yaver gitmedi" dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Akın ise, şansssız bir yenilgi aldıklarını belirterek, "Herkes Kadıköy'de mükemmel bir Fenerbahçe izleyecek. Trabzon karşısında acemice gol yedik. Her zaman gol atan futbolcularımız Trabzon maçında golü unuttu" diye konuştu. Bu arada Başkan Yıldırım ve Dündar, Trabzonspor tarafından oluşturulan "Trabzonspor Hatıra Ormanı"na kendi adlarına ağaç diktiler.

Spor Yazarları
Ahmet Bıyıklı : Kamil Anahar :
Koltuk mu, şampiyonluk mu? Prestij kazandı
Güray Soysal :
Bu skor az bile
 
GİDERAYAK BÜYÜLEDİ
Hagi'nin Adanaspor maçındaki muhteşem dönüşü Fenerbahçe maçı öncesi Galatasaray cephesini mutlu etti. Teknik direktör Lucescu, "O olunca takım bir başka oynuyor. Giderayak bizlere futbol resitali sunuyor" diye konuştu.
"Futbolcular inançsız"

KUPANIN KRALI EFES 85-78
Türkiye Kupası final maçında Türk Telekom karşısında rahat bir oyun çıkaran Lacivert-Beyazlılar, Muloömeroviç ve Mehmet Okur'un sayılarıyla galip gelerek kupanın sahibi oldu.
1.LİG PUAN DURUMU
Gençler evinde tuş 2-4 Kafayı Türkiye Kupası'na taktıktan sonra ligde sıradan bir takım görüntüsü veren Gençlerbirliği, kendi evinde Denizlispor'a farklı yenildi: 4-2. Denizlispor, Coulibaly, Yousef, Coşkun ve Ahmet Hassan'ın golleriyle galibiyete ulaşırken, İdris ve Kona'nın golleri mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Maçtan sonra G.Birliği taraftarları uzun süre kendi takımlarını protesto ettiler.

30 Nisan 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED