T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

RESİM YAPARAK HAYATA DÖNDÜ

4 yıl önce trafik kazası geçiren ve 1 yıl 'yatağa bağlı' yaşayan omurilik felçlisi Saadet Fidan, resim yapmaya başladıktan sonra, hayata yeniden döndü.

Trafik kazası sonucu 4 yıl önce omurilik zedelenmesiyle "yatağa bağlanan" genç kadın, resim yapmayı öğrenerek yeniden hayata döndü. İzmir'de yaşayan 1 çocuk annesi Saadet Fidan, 2 yıldır resim yaptığını, 30 kadar tablosu olduğunu söyledi. Resim yapmaya başladıktan sonra hayata yeniden bağlandığını, ellerini ve parmaklarını kullanmayı "yeniden öğrendiğini" belirten Fidan, "bir şeyler üretmeye" başladıktan sonra yataktan çıkıp tekerlekli sandalyeye oturmaya başladığını anlattı. 32 yaşındaki Saadet Fidan, küçük tuvalleri 3-4 günde bitirdiğini kaydederek şunları söyledi: "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Merkezi'nde 1 yıl süreyle yatağa bağlı yaşadım. Önceleri yattığım yerden bir şeyler karalıyordum. Evime döndükten sonra, ellerimi birbirine destek yaparak, parmaklarıma hükmediyordum. Doğaresimleri yapmaya başladıktan sonra kendime güvenim arttı. " Resim yaparak hayata yeniden bağlandıktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Merkezi'ne gitmeye başladığını ve kendisinden fizik olarak daha iyi olan hastalara "moral hocalığı" yaptığını dile getiren Fidan, "Resim yaparken daha mutlu ve huzurlu oluyorum. Diğer hasta arkadaşlara da bunu öneriyorum" dedi.

 
NASA evrenin köklerini araştırıyor
Yaklaşık 15 milyar yıl önce evrenin oluşumuna neden olduğu tahmin edilen Büyük Patlama (Big Bang) hakkında yeni bulgular elde etmeye çalışan NASA , evrenin köklerini keşfetmek ve haritasını çıkarmak amacıyla uzaya mekik gönderdi.Açıklamada, "Mekik, Big Bang'in olduğu zamandan kalma ısı kalıntılarını inceleyecek. Mekiğin bu verileri, uzmanların, evrenin muhtevası, biçimi, tarihi ve geleceği hakkında önemli bilgiler edinmelerine yarayacak" denildi.

2 Temmuz 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED