T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Fındığa hücum var

İş bulma umuduyla çok sayıda insan başta fındık olmak üzere mercimek ve nohut toplamak amacıyla Diyarbakır'dan batı illerine akın ediyor.

Diyarbakır Devlet Demiryolları Gar Müdürlüğü yetkilileri, 15 Temmuz tarihinden itibaren Diyarbakır ve ilçelerinden her gün 500'e yakın kişinin trenle batıya gittiğini söylediler. Her yıl yaz aylarında mevsimlik işçilerin yoğun talebiyle karşılaştıklarını ifade eden TCDD yetkilileri, "Ek seferler olmadığı için gelen talepleri karşılayamıyoruz. Trende yer olmaması nedeniyle birçok aile ortaklaşa olarak kiraladıkları minibüslerle Adapazarı, Bolu ve Sivas gibi illere gidiyorlar. Tren ve minibüslerle günde yaklaşık 700 civarında kişi bu illere, fındık, mercimek ve nohut toplamak için gidiyor'' dedi. Mevsimlik işçilerden Şükrü Şahin (60), emekli olduğunu ancak geçinemedikleri için ailesiyle birlikte fındık toplamak amacıyla Adapazarı'na gittiklerini anlattı.

6 milyona fındık topluyorlar

Günde 6 milyon lira karşılığında fındık topladıklarını ifade eden Şahin, "Gittiğimiz yerlerde çadırlarda kalıyoruz. Çok sağlıksız koşullarda çalışıyoruz. Ama buna mecbur olduğumuz için katlanıyoruz'' dedi. Geçim sıkıntısı nedeniyle ailesiyle birlikte Sivas'a nohut toplamak için giden Besime Bayram (17) ise ailesinin ekonomik durumunun kötü olması yüzünden batı illerine gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.



30 Temmuz 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED