|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoca siyasete döndü
Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan yeniden aktif siyasete döndü. Erbakan, Bilkent Otel'de düzenlediği basın toplantısında Milli Görüşü sadece Saadet Partisi'nin temsil ettiğini söyleyerek, "Halihazır bunalımdan çıkmak, 2. Sevr'den korunmak için bu seçimde SP'yi destekleyelim" dedi. Erbakan, 3 Kasım seçimlerinin her seçimden daha önemli olduğunu belirterek, "54. hükümet ülkemize refah getirmiştir. Onun arkasından gelen hükümetler halkımızı madden ve manen acılara sokmuşlardır. Çekmekte olduğumuz acılar ve büyük tehlikelerden dolayı bu seçim her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin 30 milyon insanı fakirdir. Bu maddi ızdırapların yanında 5 yıldan beri başını örten kızlarımıza büyük baskı ve zülüm uygulanmaktadır. İç ve dış borçlar korkunç rakamlara ulaşmıştır. Ülkemiz faizden çıkamaz bir hale gelmiş, bağımsızlığı tehlikeye düşmüştür" dedi. İkinci Sevr planı Türkiye'nin büyük bir ekonomik bunalım yaşadığını anlatan Erbakan, bir memur sınavına stadyumlar dolusu gencin müracaat ettiğini belirten sözlerini şöyle sürdürdü: "Borcunu ödemeyen vatandaş intihar ediyor. Hasta annesine ekmek götürebilmek için, ekmek dağıtan arabanın arkasından buz üzerinde koşuyor. İmam hatipteki kızlarımız üniversitelerin önünde coplanıyor. Bu kadar yoğun bir tahribat ancak planlı bir uygulamanın sonucu olabilir. Türkiye'yi yönetme sorumluluğunda olanlar bilmeden dış güçler tarafından birer vasıta olmaktadır. Bulunduğumuz nokta ikinci Sevr'in gerçekleştirilmesi noktasındadır" Oyları SP'ye verin Seçimlerde 23 partinin yarışacağını kaydeden Erbakan, "Bunlardan hangisine oy vereceğiz? Bunların içinde sadece SP milli görüşü temsil etmektedir. Diğerleri taklitçi görüşü temsil etmektedirler. İnsan hakları ve demokrasi istiyorsak, SP'ye oy vereceğiz" dedi. Çoluk çocuk işi değil Erbakan, "Araba uçuruma kayarkan deneme olmaz. Bu iş çoluk çocuk işi değil. Türkiye'deki sorunların karşısında mutlaka deneyim sahibi olmak lazım. Güvenebilmek için önce deneyime bakacağız. Diploma isteyeceğiz" dedi. Erbakan, "99 seçimlerinin arkasından DSP, ANAP ve MHP gündeme gelmiş ve denenmiştir. Ülkemizi perişan ettiler. O halde bu durumdan sonra SP, CHP ve DYP'ye başımızı çevireceğiz" dedi. Türkiye'yi içine düştüğü durumdan kurtaracak tek partinin SP olduğunu ifade eden Erbakan, "Bizim diplomalarımız var. 1974 yılında ağır sanayi hamlesini başlattık. 1977 yılında ağır sanayi hamlesini yeniden başlattık. 1996 yılında Refahyol Hükümeti'nin rakamları ise ortadadır. İşçiye, memura, köylüye Cumhuriyet tarihinde görülmedik zamlar verdik. Bunu duyan memur şimdi zıp zıp zıplıyor. Bunları ancak biz yaparız. Çünkü at sahibine göre kişner. 3 Kasım'da bıraktığımız yerden başlayacağız" diye konuştu.
'Adaylığıma engel yok'
Necmettin Erbakan, bağımsız olarak miletvekili adayı olmasına engel bulunmadığını söyledi. Erbakan, "RP ile ilgili karardan dolayı yasağımız şubat ayında kalkıyor. Bağımsız olarak miletvekili adayı olmamıza engel yoktur. 312. maddeden aldığımız ceza ise erteleme kapsamına girdi.
Her türlü hukuki sonuçları ile beraber ertelendi. Bu konunun sicilden silinmesine ilişkin mahkeme ilgili merciye yazı yazmış ve sicilden silinmiştir" dedi. Erbakan, SP'nin HADEP'le ittifak yapması ile ilgili soruya ise "Bu soruyu HADEP Genel Başkanı'na sorun" cevabını verdi.
'Sandıktan kaçmak yok'
Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu, "3 Kasım'da bu seçim yapılmalıdır ama kimse parlamentonun itibarını örselememeli" dedi. Hatiboğlu, "Bu sandık 3 Kasım'da gelmelidir ve herkes boyunun ölçüsünü almalıdır. Bu ülkeyi perişan eden, demokratik sol yapıları birleştirme söz ve eylemleriyle halkı oyalamaya çalışan Derviş ve ekibine muhtaç eden bu 3'lüden bu millet hesap sormalıdır" diye konuştu. n ANKARA 'Konya adaylığı SP'yi etkilemez' SP Grup Başkanvekili Veysel Candan, "Necmettin Erbakan'ın Konya'dan bağımsız milletvekili adayı olması bizi olumsuz yönde etkilemez" dedi. Candan, SP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "IMF ve Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalar yırtılarak çöpe atılmalıdır" dedi. Candan, bir soru üzerine "Erbakan'ın Konya'dan aday olması bizi olumsuz yönde etkilemez. Hatta teşkilat çalışmalarımıza fayda sağlar" dedi. BİLAL ÇETİN / ANKARA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |