T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
S&P: Not yükselebilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruşu Standard and Poor's (S and P), bölgesel şartların uygun olmamasına rağmen, Türkiye'nin, ekonomik programa sadık kalması halinde, gelecek yıl kredi notunun yükselebileceğinin işaretini verdi. S&P'ye göre muhtemel bir Irak savaşı, dünyanın ekonomik ve siyasi istikrarı açısından 2003 yılının ana risklerinden birini oluşturuyor.

S&P'ye göre, ABD önderliğindeki muhtemel bir Irak savaşı, bölgedeki siyasi istikrarı olumsuz etkileyebilecek, yalnızca siyasi istikrarın bozulmasına değil, yatırımcıların da kaygılanmasına neden olabilecek. ABD'nin dış dengelerinin de bozulması ise küresel sermaye hareketlerini olumsuz etkileyecek.

2003'ün riski Irak krizi

S&P'ye göre, muhtemel bir Irak Savaşı, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine öncelikle etkiler. Bölgedeki bazı ülkelerde iç karışıklıklara da neden olabilir.

Irak savaşı sonucu, bölgedeki (iş dünyasında) güvenin azalacağınınvurgulandığı analizde, bölgedeki sermaye maliyetleri yükseleceği, İsrail ve birçok Arap ülkesinden sermaye çıkışının yaşanacağı ifade ediliyor.

S&P, bölge ülkelerinin notunun da düşebileceğininin altını çiziyor.



27 Aralık 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED