T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Erdoğan: Rüşveti değil bedel ödemeyi seçtim

AK Parti lideri Erdoğan, kendisine "siyasi yasağını kaldırma rüşveti" önerilmesine rağmen, partisinin "seçim" yönünde oy kullandığını belirterek, "Millet için bu bedeli öderim" dedi.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te önceki gün yapılan oylama öncesinde, kendisine, seçimin ertelenmesi karşılığında "Anayasa'nın 76. maddesini değiştirerek siyasi yasaklarını kaldırma" rüşveti önerildiğini, ancak bu tezgaha düşmediklerini söyledi.

Edirne ve Kırklareli'nde onbinlerce kişinin katıldığı mitinglerde halka hitap eden Erdoğan bir süre önce okuduğu şiir nedeniyle bugün kendisine siyasi yasak konulduğunu, ancak "işlerin böyle çözülemeyeceğini" söyledi. Bu tür girişimlerle AK Parti'nin yürüyüşünün durdurulamayacağını dile getiren Erdoğan, millet için kendisinin bedel ödemeye hazır olduğunu her zaman ifade ettiğini söyledi. Erdoğan, belediye başkanlığı dönemindeki icraatlarını da anlatarak, yaptıklarının "iktidarda yapacaklarının teminatı olduğunu" söyledi.

Bizden çok başbakan çıkar

Erdoğan, bazı kesimlerin "AK Parti'nin başbakan adayı yok" dediğini de hatırlatarak, "Biz de aramadığınız kadar başbakan var. O yönden rahatız. Bizde şahıs merkezli siyaset olmayacak, ilkeler merkezli siyaset olacaktır" dedi.

Meclis'te önceki gün yapılan oylamaya da değinen Erdoğan, seçimin ertelenmesi için kendisine 'rüşvet teklif edildiğini" öne sürerek, "Ne bu rüşvet? 'Biz, Tayyip Bey'i de kurtarmak istiyoruz'. Bugüne kadar neredeydiniz? İnsanda düşünce haysiyeti olacak. AK Parti Genel Başkanı, tezgaha düşecek zannediyorsunuz. Ülke ne çektiyse bu tezgahlardan çekti" diye konuştu. AK Parti'nin her alanda şeffaf davrandığını vurgulayan Erdoğan, partisinin internet sitesinde açıklandığını belirterek, kendisini bu konuda eleştiren köşe yazarlarının diğer parti bütçelerini de gözden geçirmesini istedi.

Önce Avrupa'ya çıkacağız

Erdoğan 4 Kasım'da görevi devralır almaz yapacakları ilk işin Avrupa ülkelerini ziyaret etmek olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Türkiye'nin öncelikle AB meselesini çözmesi gerekiyor. Çünkü AB ile birlikte temel hak ve özgürlüklerde önemli aşamalar kaydedilecektir" dedi.

IMF'den emir almayız

Türkiye'nin IMF'nin kurucu üyelerinden olduğunu anımsatan Erdoğan, IMF ile farklı ilişkiler geliştireceklerini söyledi. Erdoğan, "IMF`nin doğru tavsiyeleri başımızın üstüne. Ama yanlışlarına emir-komuta zincirinde 'evet' demeyiz" dedi.

Kutan'ın eleştirisine cevap

AK Parti lideri Erdoğan, miting öncesinde seçim otobüsünde gazetecilerle sohbet ederken de, SP lideri Recai Kutan'ın "Erdoğan yetersiz" eleştirisinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, Kutan'ın böyle ifadeler kullandığına ihtimal vermediğini belirtti. Ancak, kullandıysa vereceği tek cevabın olduğunu belirten Erdoğan, "AK Parti'nin millet nezdindeki durumu ortadadır. Kutan'ın başında olduğu partinin durumu da ortadadır" dedi. Belediye başkanlığı döneminde de birçok önemli projeye imza attığını, büyük başarılar elde ettiğini, ancak buna rağmen bazı köşe yazarlarının son dönemde kendisini "yetersiz" olmakla suçladığını hatırlatan Erdoğan, "Tilki uzanamadığı üzüme koruk der" diye konuştu.

  • OKTAY MEHMET-RECEP YETER

  •  
    Seçim sonrası
    yargı korkusu

    Dokunulmazlık zırhıyla kendini koruyan bazı bakan ve milletvekillerine, seçimden sonra yargı yolu görünecek. Baraj altında kalan iktidar partilerinin liderleri, bakanları ve bürokratları hakkında dava açılabilecek.
    Çiller: Enflasyon yüzde 4'e inecek
    DYP lideri Tansu Çiller, hatalarını görerek çok ciddi tecrübe kazandıklarını, ciddi bir program ve ekiple geldiklerini söyledi.
    Seçim başladı bile
    Yurt dışında yaşayan vatandaşlar gümrük kapılarında oy kullanmaya başladılar. Seçmenin ortak dileği: "Yeni yüzler gelsin, Türkiye'nin adını iyi haberlerle duyalım."
    'Yeni girişim yapmayacağız'
    YTP Genel Başkanı İsmail Cem, TBMM'yi yeniden toplantıya çağırmayı düşünmediklerini söyledi. Partisinde yaptığı basın toplantısında TBMM'deki oylamayı değerlendiren Cem, "Meclis açık kalsaydı, barajların düşürülmesi için adım atılacaktı. Ama artık geriye dönmüyoruz. TBMM'yi yeniden çağırmayı düşünmüyoruz" dedi. Bir partinin yüzde 30 oyla TBMM'de yüzde 55-60 sandalyeye sahip olabileceğine dikkat çekerek, "Umarım, bu barajlar meselesi başımıza ciddi sorunlar açmaz" diye devam eden Cem, "Bir parti Anayasa'yı değiştirecek şekilde iktidara gelirse rejim sorunu mu olur?" sorusu üzerine, rejim sorunu demek istemediğini söyledi. Cem, "İktidarda neden değiştirmediniz" sorusuna da, "Ben başbakan değildim" karşılığını verdi.
    3 Ekim 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED