|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki başörtüsü yasağı, üçüncü hatfayı geride bıraktı. Eğitim hakları engellenen başörtülü öğrenciler, keyfi uygulamayı protesto etmeyi sürdürüyor. Zaman zaman polisin sert tutumu ile karşılaşan öğrencilere, toplumun her kesiminden ise destek yağıyor. Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri dün de okullarının kapısından geri çevrildiler. Bir müddet yağmur altında okullarının önünde bekleyen öğrenciler, daha sonra toplu olarak İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldılar.
İtiraz başvurusu kabul edilmedi
Öte yandan avukatların Paşakapısı Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi'nde bulunan 6 velinin serbest bırakılması için yaptıkları itiraz başvurusundan sonuç alınamadı. Avukat Gülden Sönmez, Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin itiraz dilekçelerine olumlu cevap vermesi halinde 6 velinin önümüzdeki günlerde serbest kalabileceğini söyledi. Sönmez, itiraz dilekçesinin kabul edilmemesi halinde ise velilerin 24 Ekim tarihinde Kadıköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacağını kaydetti.
Alemdaroğlu'na suç duyurusu İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) açılış töreninde YÖK'ü protesto ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan İÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Başak Şahin, İstanbul Adliyesi'ne gelerek, İÜ Rektörlüğü ve törende görevli polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu. 18 arkadaşı ile YÖK'ü protesto ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra savcı tarafından serbest bırakılan Başak Şahin, keyfi ve hukuka aykırı olarak gözlem altına alındığını belirterek, "Kemal Alemdaroğlu hakkında suç duyurusunda bunuyorum" dedi.
Öte yandan, gözaltında öldürüldüğü iddia edilen Süleyman
Yeter'in eşi Ayşe Yumli Yeter öğrencilerin basın açıklamasına katıldı. Basın açıklaması yapan grup, yapılan açıklamanın
ardından olaysız bir
şekilde dağıldı.
|
|
|
|
|
|
|