T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
3 Yeşilçam filmi gibi

Uğur Arslan, çalkantıları, sıkıntıları, yoksullukları ve tesadüfleriyle roman gibi yaşanmış hayatları 'Hayatım Roman'la ekrana getiriyor

Uğur Aslan'ın sunduğu ve yeni yayın döneminde start alan programlardan olan Hayatım Roman, bu hafta da ilginç hayatları ekrana gelmeye devam ediyor. Programın bu bölümünde ilk romanlaşan hayat, Adana'da "Efsane" ismiyle barlarda şarkı söyleyen bir kadının öyküsü. Efsane'nin çocukluğunda başlayan macerası Hayatım Roman'da mutlu bir finale ulaşıyor. Geçtiğimiz hafta ekrana getirilen roman gibi hayatlarında izini süren Hayatım Roman ekibi, geçen hafta yokluğun pençesinde kıvranan Demir ailesini de takip ediyor.

Hayatım Roman bugün, geçtiğimiz hafta yayınlanan programda bu ailenin kızı olan Özlem'i görüp aşık olan Ümit'in kız isteme öyküsünü sunuyor izleyenlere... 'Ümit evlenme teklifine ne cevap alacak?' sorusunun cevabı Hayatım Roman'da ekrana geliyor. Programda, roman gibi yaşanmış ancak romanlaşmamış hayatlar ekrana taşınıyor. Kimi zaman suskuyla büyütülmüş, kimi zaman çığlık çığlığa yaşanmış ama asla hedefini bulamamış yaşamlar. Hüzünle, kahırla, kederler, aşkla ve nefretle yaşanmış ama asla umutsuzluğa kapılmamış hayatlar. Stüdyoda Uğur Arslan'a yaşamını gözler önüne serip dünleriyle yüzleşen, yarınlarına bakan 'Hayatım Roman' diyen kişiler konuk oluyor. Kanal 7 / 22.00


İnsanlık, aşk ve savaş öyküsü
1930'lu yıllarda Türk, Rum, Ermeni, Yahudi ırklarının birarada yaşadığı Antakya'da Rum kökenli ailesi ve Türk bakıcısı Sultan'la yaşayan Triyandafilis'in öyküsü. Antuan'ın çocukları içinde en sevdiği büyük kızı güzel Triyandafilis'tir. Genç kız güzel ancak akıl yaşı ondur, yani geri zekalıdır. Bu nedenle Antuan'ın korkusu kızının evden kaçıp kaybolmasıdır. Sultan ise, onunla bir ana-kız ilişkisi içindedir. Triyandafilis günün birinde pencereden gördüğü Fransız askeri Pierre'eaşık olur. Ne var ki Fransız birlikleri ülkeden çekilme kararı alınca aşık olduğu asker de memleketine gider. Pierre'in peşinden giden Triyandafilis kaybolur, babası Türkiye'yi terk eder. Geri dönüp Sultan'ı bulan Triyandafillis bu kez 2. Dünya Savaşı günlerinde, bu kez bir Türk askeri olan Rıfat'a aşık olacaktır.

Kazandığı Ödüller:

• 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi İkinci Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Özgün Müzik (1996)

• 10. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, Yılmaz Güney ve ÇGC Özel Ödüller

• 9. Uluslararası Ankara Film Festivali En İyi İkinci Film, En İyi Kadın Oyuncu, Ruhi Sarı (Umut Veren Oyuncu), En İyi Sanat Yön.

Sen de Gitme

Yön: Tunç Başaran Oyn: Işık Yenersu, Fikret Hakan, Olivia Bonamy, Meriç Başaran, Cezmi Baskın, Laurent Gauthier, Ruhi Sarı. Yapım: 1995 Türü: Drama
KANAL 7 / 17.30

 
Sağ partilerin seçim stratejileri
Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık'ta, sağ partilerin seçim kampanyaları ve izledikleri seçim stratejileri tartışmaya açılıyor. Kırmızı Işık, 3 Kasım seçimlerinde sağ partileri nasıl bir gelecek bekliyor? sorusunu cevaplandırıyor. Kanal 7 / 23.30
Muhammed Ali beyazcamda
Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin hayatındaki on yıllık bir kesiti anlatan Ali, bugün ekranda. Biyografik bir aksiyon-drama olan filmde, hikaye Muhammed Ali'nin 1964'te çıktığı ilk maçı ile başlıyor ve 1974'te yaptığı maçla son buluyor. Geçtiğimiz sezon Türkiye'de vizyona giren ve beğeni toplayan Ali, TV'de ilk kez ekranda.
Ali- Yön: Michael Mann Oyn: Will Smith, Jamie Fox, Jon Voight Yapım Yılı: 2001
CİNE 5 / 21.00

Mihriban gerçeği öğrenince...
Hülya Koçyiğit ve Erdal Özyağcılar'ın başrol oynadığı Mihriban'da, Yusuf'un evlendiği haberi karşısında yıkılan Mihriban'ı teselli etmek Necmi'ye düşer ve onu eve bırakır. Endişe içinde annelerini bekleyen Tarık ve Deniz bu hareketten etkilenirler. Tarık ise, babasının evlendiğini Deniz'e de açıklar.
Trt 1 / 21.25

Bir günde çok şey değişebilirmiş!
Gerçek zamanlı ilk TV dizisi olan ve 24 saati 24 bölümde dakika atlamadan anlatan 24'te doktorlar hastanede Janet'i kurtarmaya çalışırken, Jack ve Nina ölen kişinin kimliğini araştırır. Arama izni çıkarılmasını isteyen Jack, hastaneye giriş çıkışları kapatır. Bu arada ölen kişiye saldırının saat 23.00 sularında olduğu ortaya çıkar.
Cnbc-e / 21.00
13 Ekim 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED