T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Küçük esnafın borcu siliniyor

Halkbankası tarafından Pazartesi gününden itibaren borcu 200 milyar liranın altında olan esnaf ve sanayicinin kredi faizleri silinirken anaparaları da taksitlendirilecek.

Halkbank Genel Müdürü Emel Çabukoğlu, Pazartesi gününden itibaren borcu 200 milyar liranın altında olanların kredi faizlerinin silineceğini, anaparalarının da taksitlendirileceğini bildirdi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda sanayici ve işadamlarıyla toplantı yapan Çabukoğlu, bankacılık sektörünün yüzde 40'ını temsil eden kamu bankalarının her gece bu oranda borçlanmasının bu bankaları zor duruma soktuğunu ifade ederek Halkbank'ın yeni dönemde alınamayacak durumda olan kredileri zarar göstererek beyaz bir sayfa açtığını söyledi.

Banka masrafı alınmayacak

Çabukoğlu, şunları söyledi: "İlk defa burada söylüyorum, Pazartesi günü yürürlüğe girecek bir projemiz var. 200 milyar liranın altında olan kredilerin faizleri silinip, anaparaları da taksitlendirilecektir.''

Sanayici ve işadamlarından Halkbank şubelerine gelerek her türlü sorunlarını anlatmalarını isteyen Çabukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aldığımız yeni kararlar gereği, bizimle birlikte çalışmak isteyen kişi ve kuruluşlardan bundan sonra hiçbir şekilde banka masrafı alınmayacak. Esnafa ve sanayiciye her türlü mali desteği vermeye hazırız."



12 Eylül 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED