T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R

Haydi hayırlısı...

Şimdi sorun bulmak ve çözüm üretmek çok kolay. Ama olayın görünmeyen tarafına ya da buzdağının suyun altında kalan yerine bakarak ülke seferberliğine bir yön vermek gerekiyor. Medya, şimdi yakaladığımız bu çıkışı bütün vatana bir elbise gibi giydirmek konusunda kolları sıvadı. İşte bu beğenilen veya eleştirilen teknik değerlendirmelerden daha önemli.

Halkımız zaten borcunu Hasan Şaş Köprüsü, Ümit Davala Geçidi, İlhan Mansız Caddesi, Hakan Şükür Parkı ve Şenol Güneş Meydanı diye taçlandırarak ödüyor. Ve aynı halkımız hâlâ teknik çıkar peşinde olan karizmatik bazı yazarlara sadece gülüyor. Halk birilerine ödüyor, birilerine gülüyor.

"Buraya kadar gelebilen takım ne yaptıysa doğru yapmıştır" Aslında doğru bir yaklaşım tarzı değil midir? Açık kalp ameliyatı olan bir hasta yaşama dönüp ayağa kalktıysa, doktorun eklediği damarı 2 milim kısa aldığını tartışmanın hiçbir anlamı olamaz.

Kupa'ya da çok yukardan başlayan ABD, Senegal, Meksika gibi ülkeler, inişe geçerken birilerine yakalandı ve yok oldu. Bizimkiler ise 1 ay oynayacakmış gibi Almanya-Brezilya mantığında başladı ve her maç üstüne koydu. Oyunumuz hep gelişti, oyuncularımız hep katladı.

Şu sırada sadece bir Hakan Şükür sıkıntısı yaşamaktayız. O'nun da kaçırdıklarına değil, oyuna katkısına bakarsak, olumlu yanlarını bulmamız mümkündür. O zaman bu 25-30 kişilik insan grubunun Türkiye'ye giydirmeye çalıştığı elbise, çok yakışacak ve medya ile birlikte bu gençler kolları sıvayarak öne düşen halkın peşine takılacak ve Uzakdoğu'da çakılan bu kıvılcım, büyük bir ihtimalle ekonomi ve siyaseti de adam edecek.

Bugün oynayacağımız Brezilya karşılaşması, maç öncesinde teknik yönden beni pek ilgilendirmiyor. Benim içimden geçen sonuç ne olursa olsun yine bir bayrak ve araba bulup, sokakta Türkiye diye bağırmaktır.


26 Haziran 2002
Çarşamba
 
ÜMİT AKTAN


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED