T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

TİGEM inekleri zor besliyor

TİGEM'in Gavur Gölü'nü kurutmak istediği iddialarına cevap veren Bakan Gökalp, böyle bir durum varsa müdahale edeceğini söyledi.

Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, sulak alanların kurutulması değil korunması gerektiğini söyledi. Gökalp, TEMA gönüllülerinin Kahramanmaraş'taki Gavur Gölü'nün TİGEM tarafından kurutulmak istendiğini dile getirip girişimin önlenmesini istemeleri üzerine yaptığı açıklamada, "Bu işte bir yanlışlık var. TİGEM inekleri zor besliyor, bir de göl mü kurutacak?" dedi.

Çevre ve doğal dengenin korunmasının tarımsal üretim açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Gökalp, "Biz göl kurutmayız. Burada böyle bir yanlış yapılıyorsa düzeltiriz" diye konuştu.

Gökalp, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Göllerin kurutulması öyle kolay bir iş de değil. İnsangücü ile göl kurutmak olanaksız, ısrar ederseniz doğal dengeyi bozarsınız. Birinci sınıf arazilere oteller, moteller yaparsanız sonra yer bulamaz ekim yapmak için gölleri kurutmaya çalışmak zorunda kalırsınız. Hatay'ı sel bastı. Amik Ovası'ndaki göl kurutulduğu için bu felaket yaşandı. Gavur Gölü'nün kurutulmasına izin veremeyiz, bu konuyu inceleyeceğim. "



17 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED