T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Faizde indirim yarışı başladı

Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gitmesi bankaları da hareketlendirdi. Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesi ve enflasyon hedeflerindeki gelişmeler nedeniyle bankaların mevduata verdikleri faizi düşürmeleri tüketici kredilerine de yansımaya başladı. Nitekim Yapı Kredi Bankası tüketici, taşıt ve konut kredisinde, HSBC taşıt ve konut, Oyak Bank da taşıt kredisinde aylık yüzde 5'in altında oranlarla kredi açtı. Buna karşılık, bazı bankalar anlaşmalı oldukları taşıt satış bayileri ile aşağıda belirtilen oranların altında taşıt kredisi de verebiliyor.

Mevduat faizleri de iniyor

Geçen hafta içinde 10 banka Türk Lirası mevduata uyguladıkları faiz oranlarında değişikliğe gitti. Açıklama yapan bankalardan Tekstilbank, 1 ay vadeli mevduata uygulanan faiz oranını yüzde 55'e düşürdü.

Halkbank da, 1 milyar liranın üzerindeki mevduatta yeni oranı 1 yıla kadar olan tüm vadeler için yüzde 54 olarak belirledi. Ziraat Bankası, 1 milyar üzeri mevduatta, 1 yıla kadar vadelerde faizi yüzde 54 olarak açıkladı.

Koçbank 6 ay vadede de yüzde 56 faiz uygulayacağını duyururken, Denizbank da, 1 yıla kadar olan vadelerde faizi yüzde 56 olarak duyurdu. Oyak Bank ise 1 yıl vadede yüzde 60 faiz uyguladığını duyurdu.



17 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED