T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yürekleri mektupla ısındı

Soğuk hava, yağan yağmur İmam Hatipliler'i yıldırmıyor. Başörtülü derse girme umudu taşıyan öğrencilerin yürekleri dün Konya'dan gelen mektuplarla ısındı.

İmam Hatipler'deki başörtüsü yasağı bir aydan fazla zamandır sürüyor. Zaman zaman tartaklanip, azar işiterek zor anlar yaşayan kız öğrenciler, eğitim haklarını yeniden kazanabilmek umuduyla hergün okullarına gelerek yasağı protesto ediyorlar. İstanbul'daki birçok İmam Hatip'te öğrenim görmekte olan ve başörtüleriyle okullarının bulunduğu sokağa bile yaklaştırılmayan kız öğrencilein sınıfta kalma riski de her geçen gün artıyor. Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencileri dün de yasağın kalkması için sokaklardaydı. Dondurucu soğuk ve yağmura karşılık öğrencilerin yürekleri, Konya'dan gönderilen mektuplarla ısındı.

Eyüp İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sabah 08.00'den itibaren derslere girebilmek için okullarına geldiler ancak yine polis engeliyle karşılaştılar. Bunun üzerine "Eğitim hakımız engellemez", "Uyuyan Müslüman istemiyoruz", "Vatandaş uyuma, öğrencine sahip çık" gibi sloganlar atan öğrenciler, üzerinde ayetler yazan pankartlarla da birbirlerine moral verdiler.

Konya Selçuk Üniversitesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden gelen yüzlerce mektup ise başörtülü olarak derslere alınmayan Eyüp İHL'li kız öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Bir süre daha slogan atan öğrenciler, çevredeki esnafın da desteğini alarak Eyüp Meydanı'na yürüdüler ancak burada da polis barikatı ile karşılaşınca İstiklal Marşı okuyarak dağıldılar. Öğrenciler, okul çıkışında da, derslere giren erkek öğrencilere kırmızı karanfil verdiler.

Öte yandan Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde ise öğrenciler okul önünde toplanarak yasağı protesto ettiler. Derslere girmeleri engellenen öğrenciler, yasağın Anayasa'ya aykırı olduğunu ortaya koyan yazılı bir metni karanfillere bağlayarak önce okul bahçesine bıraktılar, ardından okul çevresindeki esnafa dağıttılar. Yaklaşık 200 öğrenci ve veli daha sonra sessizce dağıldı. YDP lideri Ahmet Rüştü Çelebi de yaptığı açıklamada "Milletin vergileriyle maaş alan polis, başörtülü kızlara zulmediyor" dedi.



28 Mart 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED