|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emeklilerin maaşlarını alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu Eyüp Halk Bankası önünde basın açıklaması yapan Tüm Emekliler Sendikası Merkez Temsilcisi Bekir Arda, hükümetin ülkede üretilen bir çok değerde, emeği ve alın teri bulunan emeklileri açlığa mahküm ettiğini söyledi. Arda, dört kişilik bir ailenin sadece mutfak masraflarının 380 milyonu bulduğu ülkemizde, hükümetin 150 ila 250 milyon lira arasında değişen emekli maaşı ile emeklilerle alay ettiğini kaydetti. Emekliler, attıkları "Okuyan şaşırma, sabrımızı taşırma", "Kahrolsun IMF" sloganlarıyla hükümetin uygulamalarını protesto ettiler. Bekir Arda burada yaptığı açıklamada "Emekliler, kendilerini mağdur eden bu hükümetle sandıkta hesaplaşacaklardır" dedi.
DEVLET İŞSİZİ BİLE YOLUYOR
Memur Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Fatih Uğurlu, yılın ilk 3 ayında devlet kadrolarına 32 bin yeni personel alındığını belirterek, "Cumhuriyet tarihinin en hızlı kadrolaşan hükümetiyle karşı karşıyayız" dedi. Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, Uğurlu, şu görüşleri dile getirdi: "Bugüne kadar DMS, DİS, KMS, DMS-Öğretmenlik gibi isimler altında 4 ayrı sınav yapan hükümetin yeni bir sınavı hangi gerekçeyle yaptığı belli değildir. Kamuda istihdam açığı varsa neden zorunlu emeklilik uygulamasına gidiliyor ve neden bu açık bugüne kadar yapılan sınavları kazananlar arasından kapatılmıyor? Milyonlarca işsiz gelir kaynağı olarak görülmekten vazgeçilmelidir" Kriz işsizleri çöküntüde
CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu Başkanı Bülent Tanla, "kriz işsizleri" sorununun toplumun işleyişini temelinden sarstığını belirterek, işlerini kaybedenlerin, aileleriyle birlikte derin çöküntü içine düştüklerini söyledi. Tanla, platform tarafından 7 aylık bir çalışma sonucunda, 2470 işsizle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen "Kriz İşsizleri Projesi"nin sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı. Tanla açıklamasında, "Toplumun orta direğini oluşturan bu kişiler, işlerini kaybedince aileleriyle birlikte derin çöküntü içine düşmüşlerdir" dedi.
Polis emeklisi iş arıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan bir araştırma, emniyet mensuplarının yüzde 44.1'inin emekli olduktan sonra başka işlerde çalıştığını ortaya koydu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce emekli emniyet mensuplarına yönelik bir araştırma yapıldı. Ankete katılan emekli emniyet mensuplarının yüzde 70.2'si aylık net maaşlarının 200-300 milyon lira olduğunu belirttiler. Emekli mensupların yüzde 93.8'i aldıkları emekli maaşı ile geçinemediklerini, yüzde 44.1'i de emekli olduktan sonra başka bir işte çalışmaya devam ettiklerini ifade ettiler.
|
|
|
|
|
|
|