T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

İsrail'e güvercinli protesto

İsrail'e güvercinlerle yedi mesaj gönderen CHP, cinayetlere derhal son verilmesini istedi.

İsrail'in Filistin'e müdahalesi, çeşitli gösteri ve açıklamalarla yurdun birçok yerinde kınanıyor. CHP Antalya İl Örgütü, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü operasyonun durdurulması ve bölgede barışın sağlanması için yedi güvercin uçurdu. Yavuz Özcan Parkı'nda toplanan partililer, basın açıklamasının okunduğu sırada, tuttukları yedi güvercini havaya bırakarak barış çağrısında bulundular.

CHP İl Başkanı Ümit Uysal, yaptığı basın açıklamasında, "Ortadoğu'da meydana gelen olaylar sonucu gelişen insanlık dışı süreç, insani değerlere inanan herkesi derinden yaralamaktadır" diyerek, olayların sorumlusunun İsrail Başbakanı Ariel Şaron olduğunu vurguladı. Uysal, Şaron'a gönderdikleri 7 mesajı, "barışın sembolü" güvercinlerle iletmek istediklerini söyledi. Güvercinlerle sembolik olarak İsrail'e gönderilen mesajlar şunlar:

"Cinayetlere derhal son ver", "İşgal altındaki Filistin topraklarından çekil", "Yaser Arafat'ı hemen özgür bırak", "İnsanların mülteci kamplarından kurtulup doğal yaşam ortamlarına kavuşturulmasını sağla", "Yarım asır önce kendi ulusunun başına gelenleri unutma", "İnsanlığın geleceğine kin ve nefret tohumu ekme", "Kana ve cinayete değil, barışa hizmet et". Iğdır Barosu da yayımladığı basın açıklaması ile İsrail'in Filistin'deki şiddetini kınadı.

OZANLARDAN DESTEK

İsrail'in Filistin'e müdahalesini kınamak amacıyla 32 dernek, sendika, oda ve vakıf temsilcileri, Filistin'in Ankara Büyükelçisi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Ozanlar Vakfı'ndan İsmail İpek söylediği türkü ile Filistinliler'in derdine ortak oldu. Kabulde bir konuşma yapan Filistin Büyükelçisi Fuat Yasin, Türk halkının kendileri ile aynı duygu ve düşünceleri yaşamalarından şaşkınlık duymadıklarını belirterek, "Çünkü Türk halkı da büyük önder Atatürk'ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı yaşamıştır" dedi. Ozan'ın söylediği türküden de çok duygulandığını kaydeden Yasin, türkünün bir kopyasını alarak Filistin Başkanı Yaser Arafat'a ileteceklerini ve Arafat'a Türk ozanların kendileri için türküler bestelediğini söyleyeceklerini vurguladı.

TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİNE TELGRAF

Müstakil Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz, İsrail'de bulunan tüketici örgütlerine telgraf çekti. Telgraf ile İsrail'de bulunan tüketici derneklerini Şaron'un Filistin'de giriştiği katliama engel olmaya çağıran Deniz "Yaşananlar Şaron'un eseridir" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Deniz, yaşanan savaş gerçeğinde, İsrail halkının iradesi ve onayının bulunmadığını ve savaşın İsrail halkı için de kan ve gözyaşı anlamına geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Bugün, tüketici hakları alanında çalışan İsrail Tüketici Konseyi, Histadrut Tüketici Otoritesi ve Tüketici Hattı isimli İsrail sivil toplum kuruluşlarına telgraf çekerek, savaş karşıtı bu mücadeleye katkı sağlamalarını istedik. İnanıyoruz ki, insanlığın evrensel ve ortak kimliği olan "tüketici" kimliği, savaş yerine barışın gelmesi için gerekli ve yeterlidir."



16 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED