T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Sokakta 'insanlık' dersi

Okullarına başörtülü olarak alınmayan Üsküdar İmam Hatip Lisesi öğrencileri, banklarla oluşturdukları sınıflarda "İnsan Hakları" dersi işlediler. Eyüp İmam Hatip'li öğrenciler ise başörtüsü yasağına dikkat çekmek için pastalı, börekli ikram verdiler.

Başörtülü oldukları gerekçesiyle iki aydan beri derslere alınmayan İmam Hatip Lisesi öğrencileri yasağın bir an evvel kalkması için yetkililerin harekete geçmesini istiyorlar. Bunun için hemen her gün değişik bir eyleme imza atan öğrenciler, dün de dikkat çekmeyi başardılar. Üsküdar İHL öğrencileri, okullarının yanındaki camii bahçesinde oluşturdukları sınıfta İnsan Hakları dersi işleyip, başörtüsünü temsilen idam ederken Eyüp İHL öğrencileri de başörtüsü yasağına dikkat çekmek için pastalı, börekli ikram verdi.

Üsküdar İHL öğrencileri, okullarının yanındaki camii bahçesinde bulunan bankları art arda sıralayıp, temsili olarak bir sınıf oluşturdular. Sınıfta, 'Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi' kitabını okuyan öğrenciler daha sonra üzerlerinde, "Okulumu, sınıfımı istiyorum", "Kitabımı, derslerimi istiyorum", "Okumak hakkımız, unutmayınız" yazılı dövizler açtılar.

Esnafa pasta-börek

Eyüp Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri ise okullarındaki başörtüsü yasağına dikkatleri çekmek için çevredeki esnaf ve vatandaşlara ikramda bulundular. Öğrenciler, kurdukları stand üzerindeki yüzlerce kişilik pasta, börek ve kurabiyeleri ikram ettikleri kişilerden yasağa karşı gösterdikleri tepki yanında destek istediler.

Öğrencilerin okullarına girmelerini engelleyen emniyet görevlileri de, çevredeki vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ikramı geri çevirmedi. Vatandaşlar, öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları yasağın bir an evvel kalkması yönündeki görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra çarşı boyunca yürürken eğitim haklarının geri verilmesi yönünde sloganlar atan öğrenciler, İstiklal Marşı'nın on kıtasını okuduktan sonra sessizce dağıldılar.

 
İller Bankası iflas etti
Bayındırlık Bakanı Abdulkadir Akcan, Bakanlar Kurulu'na İller Bankası'nın batık durumda olduğunu gösteren bir rapor sundu.
Kıbrıs'ta İslam Şûrâsı
5. Avrasya İslam Şûrâsı'nı KKTC'de düzenlemelerinin özel ve duygusal nedenleri olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, şûrâya katılanlardan Kıbrıs halkına destek istedi.
Enerji ithalatı kaçınılmaz
Enerji Bakanı Çakan, 2020'de Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 80'ini ithal etmek zorunda olduğunu bildirdi.
Dolar skandalı
Örümcek Operasyonu kapsamında, 1996-1999 döneminde Emlakbank'ın 9 şubesi vasıtasıyla 492 milyon 165 bin 500 dolarlık hayali ihracat için fiktif döviz işlem yapıldığı ortaya çıkarıldı.
'Devlet kıyafete karışamaz'
Hüsnü Öndül, kişilerin seçtiği giyim tarzına karışmanın kamunun yetkisi dahilinde olmadığını söyledi.
İsrail'e güvercinli protesto
İsrail'e güvercinlerle yedi mesaj gönderen CHP, cinayetlere derhal son verilmesini istedi.
Gürtuna'dan kıyıma destek

16 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED