T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Halk seçim istiyor

Hükümete 'zayıf' not verenler % 82,3'e, erken seçim isteyenler ise % 39,4'e çıktı. Devlet adamları Sezer ve Erdoğan. Başarısızlar ise hükümetin üç ortağı.

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi ANAR tarafından yapılan kamuoyu anketi hükümetin 2001 ylı performansı ile sınıfta kaldığını gözler önüne serdi. 2002 yılından umutsuz olduğunu ortaya koyan vatandaşlar, "erken seçim" isteklerini dile getirdi. Ankette, "en başarılılar" listesinin ilk üç sırasını Cumhurbaşkanı Sezer, AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ve Kemal Derviş alırken, listenin sonundaki be kişi ise Başbakan Ecevit, DYP lideri Çiller, MHP lideri Bahçeli, ANAP lideri Yılmaz ve Süleyman Demirel şeklinde oldu.

Hükümeti "çok başarılı" ve "başarılı" bulanların oranı sadece yüzde 3,8 olarak çıkarken "ne başarılı ne başarısız" bulanların oranı ise yüzde 14,1 çıktı. Hükümeti "başarısız" "çok başarısız" bulanların oranı ise yüzde 82,3 olarak gerçekleşti.

2002 umut vermiyor

Ankete katılanların yüzde 91,4'ü ekonominin 2001 yılı performasının "kötü" ve "çok kötü" olduğu cevabını verdi. "Ne iyi ne kötü" cevabını verenlerin oranı yüzde 7,1 olurken "iyi" diyenler yüzde 1,3, "çok iyi" diyenler ise ancak yüzde 0,1 oranında çıktı.

Ankete katılanlar, 2002 yılından da umutsuz olduklarını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 33,7'si 2002'nin daha kötü olacağı, yüzde 37'si değişmeyeceği, yüzde 19'u da daha iyi olacağı cevabını verdi.

Yılın iyileri ve kötüleri

2001 yılının devlet adamı sıralamasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ilk sırada yer aldı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş Sezer'i takip eden devlet adamları oldu. 2001 yılının en başarısız siyasetçi ve devlet adamı sıralamasında ise hükümet ortağı partilerin genel başkanları ilk üç sırayı paylaştı. Ankete katılanların yüzde 53,6'sı Bülent Ecevit'i, yüzde 5,8'i Devlet Bahçeli'yi, yüzde 3,7'si ise Devlet Bahçeli' yi "en başarısız siyaset adamı" seçti.

2001 yılının en önemli olayı nedir sorusuna verilen cevaplarda 11 Eylül'de ABD'ye yönelik terörist saldırdılar büyük farkla ilk sırada yer aldı.

 
Solda seçim ittifakı diyalogu
Kendi aralarında bölünen CHP'li ve DSP'li muhalifler, "solun tek çatı altında seçime gireceği" bir diyalog araşıyına girdi.
Dev projeler İMF'den kredi ışığı bekliyor
MHP açılışı AB ile yaptı
MHP, yılın ilk basın toplantısında, PKK ve DHKP-C'yi terör örgütü listesine almayan AB'ye yüklendi. MHP'li Yahnici, "Bunu unutarak ilişkilerimizi sürdüremeyiz" dedi.
'MHP iktidarda rehavete kapıldı'
Türk Kurultayı düzenlediği için Devlet Bakanlığı'ndan azledilen Çay, "MHP'nin yanlış politikaları parti içinde de tartışılıyor" dedi.
AKAY: SİYASETE GİRMEYECEĞİM
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, bu görevde bulunduğu süre içinde hiçbir şekilde aktif siyasete girmeyeceğini bildirdi. Akay, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir siyasi partinin Türkiye Kamu-Sen'in üzerinde tasarrufta bulunmaya çalıştığı" yönünde haberler yayımlandığını ifade etti. "Ne kendisinin, ne de arkadaşlarının bir siyasi partiyle ilişki içinde olmadıklarını" belirten Akay, "Kamu-Sen'in üzerinde hiçbir siyasi partinin etkisi söz konusu dahi edilemez. Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinde bulunduğum süre içinde aktif siyasete girmeyeceğim" dedi.

2 Ocak 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED