T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Afyon'da yağmur korkusu

Yağışlı havanın etkili olacağı Afyon'da depremzedeyi yağmur korkusu sardı. Kriz Merkezi yetkilileri, çadırkentlerde kullanılmak üzere 50 top naylon ve 10 bin adet kum torbası istedi.

Afyon'da 3 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra çadırlarda yaşamaya başlayan depremzedeler yağmur korkusuna kapıldılar. Kriz Merkezi de naylon, kum torbası, bot ve ayakkabı ihtiyacının karşılanmasını istedi. Yağışlı havanın etkili olacağı deprem bölgesinde Kriz Merkezi yetkilileri, çadırkentlerde kullanılmak üzere 50 top naylon, 10 bin adet kum torbası, öncelikle çocuklar için bot ve ayakkabı talebinde bulundu. Naylonların çadırların kapatılmasında, kum torbalarının ise çadırlara yağmur suyunun birikmemesi için kullanılacağı bildirildi.

Bu arada Afyon Valisi Ahmet Özyurt, yaptığı yazılı açıklamada, Sultandağı, Bolvadin, Çobanlar, Çay ve Şuhut ilçeleri ile 40 belde ve 98 köyde, toplam 420 bin 566 kişinin yaşadığı bölgeyi etkileyen depremden sonra başlayan çalışmaların hızla sürdürüldüğünü bildirdi.

Vali Özyurt, bölgede 20 bin 140 çadır, 14 bin 164 katalitik soba ve tüp, 76 bin 62 battaniye dağıtımının tamamlandığını belirterek, temel ihtiyaçların büyük ölçüde karşılandığını kaydetti. Bolvadin, Sultandağı ve Çobanlar ilçelerinde birer, Çay'da ise 3 olmak üzere 6 seyyar hastanenin hizmet verdiğini ifade eden Özyurt, ayrıca Kızılay'a ait bir mobil sağlık merkezinin de hizmet verdiğini, Sağlık Müdürlüğü'nün meydana gelebilecek muhtemel hastalıklarla ilgili tedbirleri aldığını belirtti.

100 cami ağır hasar gördü

Afyon Valisi Ahmet Özyurt, deprem bölgesinde depremin ardından kurulan ankesörlü telefonların 15 gün daha ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi. Vali Özyurt, depremin ilk 15 günü haberleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "TELEKOM'dan telefonların 15 gün daha ücretsiz hizmet vermesini istedik. Bu talebimiz uygun görüldü" dedi.

Deprem bölgesinde 100 caminin ağır hasar gördüğünü belirten Özyürt, enkaz kaldırma çalışmalarına hafta içinde camilerden başlanacağını sözlerine kaydetti.



11 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED