T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

New York'ta örümcek paniği

Zehirli örümcekler New York'ta paniğe yol açtı. Örümceğin soktuğu yerin 24 saat içinde şişerek adeta bir yanardağ gibi kabardığı ve ortasında bir delik oluştuğu belirtiliyor.

New York'un Long Island kesiminde 3 kişinin zehirli örümcekler tarafından ısırılmasından sonra halk arasında panik başladı. John Mather Memorial Hastanesi'nde tedavi edilen 3 kişinin "kahverengi münzevi" denilen bir tür örümcek tarafından ısırıldıkları sanılıyor.

Vücudu sarımsı kahverengi olan ve başında keman biçiminde bir motif bulunan örümceklerin çok zehirli oldukları bildiriliyor. Uzmanlar, sözkonusu örümceklerin genelde Amerika'nın orta ve güney kesimlerinde yaşadıklarını, New Mexico'dan Alabama'ya ve Teksas'tan Louisiana'ya kadar uzanan kesimlerde bulunduklarını, ancak zaman zaman daha kuzeye de çıkabildiklerini belirttiler.

Zehir, vücutta 2 yıl kalıyor

Doktorlar, kahverengi münzevi örümceğin zehirinin özellikle 48-72 saat içinde çok etkili olduğunu, ancak bazı hassas kimselerin vücudunda 2 yıl süreyle kalabildiğini kaydettiler.

Örümceğin soktuğu yerin 24 saat içinde şişerek adeta bir yanardağ gibi kabardığı ve ortasında bir delik oluştuğu belirtiliyor. Bu süre içinde ısırılan kişide ateş, titreme, adale ağrısı gibi çeşitli belirtiler görülüyor. Daha sonra derinin dokunulmaz derecede hassaslaştığını ve çok ağrı verdiğini belirten uzmanlar, örümceğin zehrinin hücre dokularını tahrip ettiğini ve kangrene yol açtığını söylediler. Örümceğin ısırması sonucu oluşan yaranın başparmak tırnağından avuç içi büyüklüğüne kadar değişik boyutlarda olabileceği kaydedildi. Tedavi edilen hastalarda yara yerinin iyileşmesinin aylar sürdüğü, buna rağmen yara izinin geçmediği belirtildi.

İkiz kulelerin yerine sadece anıt dikilecek

11 Eylül saldırıları sonucu yıkıla'taki Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ikiz kulelerinin yerine ticari ve turistik amaçlı herhangi bir bina yapılmayacağı ve alanın anıt haline dönüştürüleceği bildirildi. New York Valisi George Pataki, saldırıda ölenlerin yakınlarından oluşan 400 kişilik bir grup önünde yaptığı konuşmada, "Kulelerin bulundukları yer kutsaldır. Buraya bir daha inşaat yapmayacağız" diye konuştu.



2 Temmuz 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED