T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Wasabi bir aksiyon komedi

Leon'la akıllara kazınan Jean Reno, hafif asabi bir aksiyon-komedi olan Wasabi'nin en önemli artısı.

Leon'la zihinlere kazınan Jean Reno'nun başrolünü oynayıp Fransız yönetmen Luc Besson'un senaryo yazarı ve yapımcı olarak görev aldığı Wasabi'yi Gerard Krawcyzk yönetiyor.

Leon'la kitlelerin kalbini fetheden Jean Reno, Tokyo-Paris arasında mekik dokuduğu Wasabi'de Leon'da canlandırdığı karaktere benzer jest ve mimikleri bu filme de taşıyor; merhametli ama donuk bakışlı, yalnız, soğuk kanlı, sakin, cesur ve umarsız bir adam var yine karşımızda. 100 milyon franka çekilen Wasabi'nin Leon kadar başarılı olduğunu söylemek güç. Aksiyon filmlerinin Amerikan sinemasıyla özdeşleştirilği günümüzde, Wasabi seyirciye Fransız-Japon tadında bir aksiyon filmi lezzeti sunuyor.

Film her ne kadar aksiyon-komedi türünde çekilmiş olsa da, filmin aksiyon sahnelerinin daha başarılı olduğunu belirtmek lazım. Sempatik ve kendine has bir beden diline sahip olan Jean Reno, filmin en önemli artısı. Reno'nun 20 yıl sonra kavuştuğu kızını canlandıran Japonya'nın ünlü popstar yıldızı Ryoko Hirosu'nun abartılı oyunculuğu gözlerinizi ve kulaklarınızı tırmalarken, Reno'nun karizmatik kimliği, sinema filmlerinde görmeye çok fazla alışık olmadığımız dijital kent Tokyo'nun gizemli dokusu, romantizmin başkenti Paris'in asil kentsel kokusu filme renk katmış doğrusu.

Jean Reno hayranlarının dikkatine

Yumuşak kalpli, çok fazla sosyal olmayan Hubert iç dünyasında temiz kalpli bir polis müfettişi olmasına rağmen, suçlularla yüzyüze geldiğinde oldukça acımasız davranabilen bir yapıya sahiptir. Yaklaşık 20 yılını Japonya'da gizli bir görev esnasında tanıştığı ve daha sonra kendisini terkeden Miko'yu düşünmekle geçirir. Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Miko'dan yıllarca haber alamayan Hubert, yıllarca kendini sadece işine verir. Bir diskotek baskını sırasında yanlışlıkla emniyet müdürünün oğluna yumruk atan Hubert'in bu davranışı, amirleri tarafından sert bir şekilde uyarılmasına neden olur. Neredeyse 20 yıldır izin kullanmayan Hubert'e artık izin kullanması gerektiğini hatırlatan amiri, ona tatil yapmasını salık verir. Bu arada Hubert, Tokyo'dan gelen bir telefonla uzun zamandır yapmadığı tatili zoraki yapacaktır. Ancak Tokya tatilinde de Hubert'in peşini silahlar, kavgalar ve havada uçuşan yumruklar bırakmayacaktır. Hubert'i Japonya'ya yönlendiren telefonun sebebi yaklaşık 20 yıl önce kendisini sessizce terkeden Miko'nun ölümü, bıraktığı 200 milyon dolarlık miras ve daha da önemlisi varlığından haberdar olmadığı kızı Yumi'yle tanışmasıdır. Ancak Miko'nun ölümünün arkasındaki esrar perdesi Hubert'in seyahatinin rengini değiştirecektir.

Wasabi, Hollywood'un komedi filmlerindeki başarısını bir kez daha anımsatsa da, gösterimdeki filmler içerisinde izlenebilecek orta karar bir yapım. Özellikle Jean Reno hayranları için kesinlikle izlenmeye değer!

WASABI
Yönetmen: Gerard Krawczyk
Senaryo: Luc Besson
Görüntü Yönetmeni: Gerard Sterin
Müzik: Eric Serra
Oyuncular: Jean Reno (Hubert Fiorentini), Ryoko Hirosu (Yumi Yoshimido), Michel Muller ( Momo), Carole Bouquet( Sofia), Ludovic Berthillot (Jean-Baptiste), Michel Scourneau (Van Eyck )

 
9. Uluslararası İstanbul Caz Festivali başladı
Sanat, felsefe ve bilimi doğanın kucağında buluşturan Bodrum'daki Gümüşlük Akademisi 2002 yaz dönemi atölye çalışmalarına temmuz ayı başında başlıyor.
Sanatta geçen 50 yıla törenle taç giydirildi
Ünlü tiyatro sanatçıları Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan'ın "Sanatta 50. Altın Yılı'' Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen geceyle kutlandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile İstanbul Valisi Erol Çakır'ın birer kutlama telgrafı gönderdiği gecede, aralarında Müjdat Gezen, Mehmet Ali Erbil, Cem Davran, İbrahim Tatlıses, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Mehmet Ali Erbil, ve Ali Poyrazoğlu gibi pek çok ünlü sanatçı sahne aldı. Gecede daha sonra ünlü tiyatrocu çifte sembolik olarak taç giydirildi.
İtalyan Barış Ödülü Bosna'ya
En iyi Yabancı Film Oscarı alan "Tarafsız Bölge / No Man's Land"in Bosnalı yönetmeni Danis Tanoviç, İtalyan Barış Ödülü'ne layık görüldü. Barışın Altın Güvercini adını taşıyan bu prestijli ödülün sponsorluğunu 1986'dan bu yana silahsızlanma arşivi 'Archivio Disarmo' yapıyor. Film, 1993'de Avrupa'nın ortasında Bosna'da patlak veren savaşı traji-komik bir biçimde beyazperdeye yansıtıyor.
Sokakta Politika
Volkan Yaraşır'ın "Sokakta Politika" adlı çalışması Gendaş Yayınları arasından çıktı. Kitap sokağın özgürleştirici gücünü, insanı ve kitleleri asi olmaya ve isyan etmeye teşvik eden kışkırtıcılığını ortaya koymanın yanısıra altı ülkedeki (Endonezya, Bolivya, Şili, Cezayir, İran, Türkiye) kitlelerin sokak deneyimini, sonuçlarını ve bu yönde yarattıkları pratikleri anlatıyor. Bilgi için tel: / 0 212 512 33 86
6 Temmuz 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED