T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Doktorlar Ecevit'in durumunu açıklasın'

ANAP lideri Yılmaz, Başbakan Ecevit'in durumu hakkında bir sağlık heyeti tarafından kamuoyunu rahatlatacak açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Başbakan Bülent Ecevit'in kısa zamanda tekrar görevine aktif olarak başlayacağı konusunda kamuoyunu rahatlatacak açıklamanın, bir sağlık heyeti tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Alman Hastanesi'nde tedavi gören eski bakanlardan Emin Kul'u ziyaret ederek, oğlu Caka Kul'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yılmaz, "Lliderler zirvesinde, Başbakan Ecevit'e 'geçici olarak dinlenmelisiniz' dediniz mi" sorusu üzerine, "Doğru değil. Benim söylediğim hadise farklı. Yani, Sayın Başbakan'ın kısa zamanda tekrar görevine aktif olarak başlayacağı konusunda kamuoyunu rahatlatacak açıklamanın, bir sağlık heyeti tarafından yapılması lazım. Çünkü, görüyorum ki, kamuoyunda bu konuda tedirginlikler var. Bunların giderilmesi lazım. Ben, sadece ona işaret ettim. Onun dışında bir önerim olmadı" dedi.

Yılmaz, "TOBB'un çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık da, "TOBB'un ileri sürdüğü bazı beklentiler, zaten bazı çevrelerce de paylaşılıyor. Biz de şimdi bunları giderip bu belirsizliği ortadan kaldırmanın gayreti içindeyiz" diye konuştu.

RECAİ KUTAN: 'Ecevit vekaleti Özkan'a versin'

SP Genel Başkanı Recai Kutan, "Başbakan bir kenara çekilmeli ve vekaleti Hüsamettin Özkan'a vermelidir" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul eden Kutan, 2003 yılında bir erken seçim olabileceğini söyledi. "Ekonomik başarısızlığı örtmek için, Başbakan'ın sağlık durumunun öne çıkarıldığını" anlatan Kutan, "Başbakan bir kenara çekilmeli ve bir DSP`liye vekalet vermelidir. Mesela Hüsamettin Özkan'a vekalet verilir" dedi.

Yılmaz da Özkan'ı istiyor

ANAP lideri Yılmaz'ın, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın DSP'nin başına geçmesini istediği belirtiliyor. Yılmaz ve Özkan her iki zirveden sonra da biraraya gelerek bir değerlendirmede bulundu. İkili hafta başında yapılan ilk toplantıdan da aynı arabayla ayrıldılar. Yılmaz'ın, kurmaylarını "DSP üç parça. Sayın Özkan'a arka çıkmak gerekiyor" diye uyardığı öğrenildi.

DSP'den Özkan'ı hedef alan önerge

DSP Afyon Milletvekili Gaffar Yakın, Hüsamettin Özkan'a bağlı Halkbank ile ilgili soru önergesi verdi. Kemal Derviş tarafından cevaplandırılmak üzere verilen soru önergesinde Yakın, Halkbank'ın görev zararlarını sordu. Yakın, "Esnaf Kefalet Kooperatifleri ve KOBİ'lere 1984-2001 yılları arasında kullandırılan krediler nedeniyle Halk Bankası'nın ne kadar görev zararı olmuştur? Bu görev zararları ne şekilde karşılanmıştır?" sorularını yöneltti.

 
Vekalete gerek yok
Erdoğan: Hükümet çekilmeli
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Başbakan'ın çekilmesi yetmez, hükümetin çekilmesi gerekir" dedi.
'Avrupa'nın hasta adamı'
The Times: "Avrupa'nın hasta adamı, eski moda sosyalist Ecevit'in hastalığının etkileri Türkiye'nin de dışına taşıyor. Ecevit meydan okuyor."
'İpler Rahşan Hanımda'
LDP İstanbul İl Başkanı Dr. Dilek Salihoğlu, siyasi belirsizliğin Türkiye'nin ekonomisini ve geleceğini kaosa soktuğunu belirterek, "Sıkıntıların temelinde Rahşan Ecevit var" dedi.
Ecevit'e vesayet davası
ATO Başkanı Sinan Aygün, Başbakan Ecevit'in vesayet altına alınması için dava açtı.
Yazıcıoğlu: MHP de sorumludur
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan Ecevit'in çekilmesi konusunda sorumluluğun MHP'de olduğunu kaydetti. Yeni Şafak'ın sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, Türkiye'nin sistemde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini ancak hükümetin bu sorumluluğu taşıyacak güçte ve yeterlilikte olmadığını belirtti. Başbakan Ecevit'in çekilerek Türkiye'nin önünü açması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Ecevit'in Başbakanlık görevini yapamadığını görmek için Derviş olmaya gerek yok. Başbakanın her konuştuğu yeni bir kriz. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, 'Ecevit çekilirse göreve hazırız' diyor. Zaten görevdeler, sorumluluk üzerlerinde. Beklemek yerine Türkiye'nin önündeki tıkanıklığı açmaktır. Bu işin nezaketi de kalmamıştır" dedi.

6 Temmuz 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED