T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Koreliler'i çok sevdik

Bursa'da, bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, özel açılış programıyla başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından organize edilen Halk Dansları Yarışması'na bu yıl Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çad, Gürcistan, İrlanda, İtalya, Kore, KKTC, Makedonya, Meksika, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Balkarya Cumhuriyeti, Slovakya, Türmenistan, Venezuela ve Yunanistan olmak üzere, toplam 18 ülkeden ekip katılıyor. 12 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikler, önceki akşam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle start aldı.

Koreliler'e büyük alkış

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende en çok ilgiyi Güney Kore ekibi gördü. Vatandaşlar, Dünya Kupası'nda Türk Milli Takımı'na kucak açan Güney Koreliler'i uzun uzun alkışladı.

İlginç dansları ve sempatik hareketleriyle vatandaşların beğenisini kazanan Güney Kore ekibi, kendilerine has tarzlarıyla protokol ve vatandaşları selamladı. Bu arada, alandaki bir binaya asılan "Bursalılar Güney Koreliler'i çok seviyor" yazılı pankart da dikkat çekti. Ayrıca, Mısır ekibinin Erkin Koray'ın 'çapkın' şarkısı eşliğinde dans etmesi de büyük ilgi gördü.

Kardeşlik pekişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, "Güney Kore ve Japonya'nın örnek ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası'nda 2 ülke arasındaki kardeşlik duyguları halk dansları yarışmasında pekişti" dedi. Başkan Bilenser, içeriği bakımından Türkiye'nin ilk ve tek organizasyonu olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın geride kalan 15 yılda dünyanın çeşitli yörelerinden 220 topluluğu ve yaklaşık 8 bin 500 kişiyi ağırladığını söyledi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından ekipler, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda tanıtım gösterisi gerçekleştirdi. 1 hafta boyunca çeşitli semtlerde ve Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gösteriler yapacak olan ekipler, dereceye girmek için mücadele verecek.

İnan: Japon halkı bizi duygulandırdı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kamran İnan, Japonya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Kanezo Muraoka ve beraberindekileri kabul ederek bir süre görüştü. İnan, TBMM'nin bütün üyelerinin kendisini Japon dostluk grubu üyesi gibi gördüğünü ifade ederek, "Bizi en iyi anlayan milletlerin başında geliyorsunuz" dedi. İnan, Dünya Kupası'nda Türkiye-Japonya maçından sonra Japon seyircilerin Türk Milli Takımı'nı desteklemesinin kendilerini duygulandırdığını söyledi. Kanezo Muraoka da, "Türk futbol takımı bizim takımdan daha üstün oynadı. Bizi, Japon seyircisi önünde Japonya dostu bir takım yendi" dedi.

Muraoka ayrıca,terör tehlikesi yüzünden Türkiye'ye gelen turist sayısının azaldığını, ancak bu yıl Türkiye'ye 100 binden fazla Japon geleceğini bildirdi.

 
Depremzedenin umudu kirazda
Depremde büyük zarar gören Afyon'un Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yeşilçiftlik Beldesi'nde üreticiler, yaralarını alacakları kiraz parası ile saracak.
İstanbul ile doya doya üç bin ömür
İstanbul'un şehir olarak kuruluşunun 2999. yıldönümü, törenle kutlandı. "Yüzde yüz İstanbul Sivil Toplum Platformu"nca düzenlenen gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul gibi muhteşem bir tarihe sahip çok az sayıda şehrin bulunduğunu söyledi. Gürtuna, "Ömür sahibi olmak ayrı, yaşadığı ömrü dolu dolu yaşamak ayrı. İstanbul, dolu dolu yaşadı" diye konuştu.
'Anarşist' Pietro Valpreda öldü
İtalya'da 1970-1980 yılları arasında ülkeyi kana bulayan ilk saldırılardan sorumlu tutulan ve İtalya'nın "anarşizm simgesi" kabul edilen Pietro Valpreda, Milano'da önceki gün kansere yenik düştü. Yakınları tarafından yapılan açıklamada, Valpreda'nın 69 yaşında öldüğü belirtilirken, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo, "Pietro, her şeyi bilimsel biçimde organize eden devletin bir manevrasının kurbanıdır. Yıllar boyu ömür boyu hapis tehdidiyle yaşadı" dedi. Valpreda, 12 Aralık 1969'da Milano'daki Tarım Bankası'na yönelik saldırından hemen sonra bir taksi şoförünün ifadesi üzerine tutuklanmış ve soruşturmanın yönü değişmiş, saldırı yüzünden solcular suçlanmıştı.

9 Temmuz 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED