T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

OPERASYONLAR

Milli Takıma verdikleri yıldızları kaybetme ihtimaline hazırlanıyorlar

Milli takımımızın Dünya Kupası'nda gösterdiği başarı nedeniyle vitrine çıkan yıldızların ekonomileri çok güçlü takımların gözdesi olması önümüzdeki günlerde bir hayli baş ağrıtacak. Üç büyükler son transfer hamleleri için Avrupa'da piyasanın şekillenmesini ve ucuzlamasını beklerken, aynı yöntemi kullanan İspanyol, İtalyan ve İngiliz liglerinin ünlü ve güçlü takımları menacerlere ulaşmaya başladı bile. Ergün, Hasan Şaş, Rüştü, İlhan Mansız, Fatih Akyel gibi isimlerin menacerlerine ulaşan Barcelona, Deportivo, Roma, Arsenal ve Liverpool gibi kulüpler çoktan pazarlığa başladı. Önerilen rakamların ülkede devam eden sözleşmelerin çok üstünde olması futbolcuları tereddüte sürüklerken, özellikle Galatasaray gizliden gizliye "kendini yedeklemeye" başladı. Beşiktaş son transfer girişimlerini gizli yürütürken, İlhan Mansız'ın gideceğine ihtimal vermiyor.

KARTAL SABIRLI

Siyah Beyazlılar bir anda dünyanın vitrinine sundukları yıldız golcüleri İlhan Mansız'ın başarısının sevincini duyarken, öte yandan kapalı kapıların altında kendilerini bekleyen teknik sorunu konuşmaya başladı. Beşiktaş Yönetimi "Samuray" golcünün gitmesi durumunda maddi yönden doğacak kaynağı boşalacak bölgeye kullanmaya hazırlanırken, öte yandan "yatırım özellikli" genç Brezilyalılar'a yöneliyor. Geçen yıl Galatasaray'da kritik gollere imza atan romen Radu ile teması kaybetmemeleri, Savio ve Conceiçao temasları bu bölge için kendilerini gizliden hazırladıklarını gösteriyor. İlhan Mansız'ın gitmesi durumunda Lucescu'nun hücuma mutlaka yabancı golcü isteyeceği de biliniyor. Karakartal UEFA Kupası için belirlenen takvime göre biraz daha rahat.

GALATASARAY HAZIRLIKLI

Bu yıl ön eleme oynamayacağı için sezon başı hazırlığını 6 haftalık bir periyoda yayan Galatasaray ise kendini gizliden gizliye olası bir transfere hazırlıyor. Sol kanatta Hasan Şaş ve Ergün'ün birlikte gitmeleri durumunda doğacak boşluğu biraz Baliç, biraz yeni aday rumen Christian, performansı yakından izlenen Victoria ve Duro ile doldurmayı planlayan Fatih Terim olası bir boşalmada hazırlıksız yakalanmamak için tedbirlerini alıyor. Ayrıca yönetimin istediği 19,5 milyon dolarlık ek bütçede bu paranın Hasan ve Ergün'ün transferinden gelecek parayla birlikte kafa hakimiyeti olan ünlü bir golcünün yanı sıra sol kanada takviye olarak kullanılmasının temellerinin atıldığını gösteriyor.

F.BAHÇE TEDBİRSİZ

Transferi dondurduğunu açıklayan ve mevcut kadronun şekillendiğini belirten Sarı-lacivertli yöneticiler, son günlerde Rüştü ve Fatih Akyel konusunda yoğunlaşan teklifler karşısında çare üretmeyi düşünmüyorlar. Özellikle İngiliz liginin göz diktiği iki futbolcu için Manchester United takımının Rüştü'ye, Tottenham takımının da Fatih Akyel'e bir servet önermesi, İsmail'in transferi ve Silva beklentisi ile telafi edilemez. Takım içinde iki futbolcunun da alternatifi olmaması, açığın teknik yönden ülke içinden karşılanabilecek durumda olmaması, yapılan çok pahalı iki transferinde hücum bölgesine yapılması konuşuluyor. Ayrıca son yıllarda hep "tavan" olarak belirlenen Rüştü'nün geçen sezon Rapaiç'in, bu sezonda Ortega'nın çok gerisinde kalmasının yarattığı burukluk, yıldız kalecinin seçme hakkını gitmek yönünde kullanabileceğini gösteriyor. enerbahçe'nin ön eleme oynayacak olması da ani gelişmeler karşısında "refleks" kaabiliyetini kısıtlıyor.

 
TERİM NANNİ'K YAPTI
Bir gün önce bitti gözü ile bakılan Arjantinli Nanni'nin transferi Terim'in son andaki manevrası ile iptal edildi. Ceyhan'ın verdiği bilgiler olumsuz çıkınca Terim, yeni golcü arayışlarına başladı.
BU İŞ EN TEPEDE DÜZELİR
Bakan tarafından Ulusoy'un dışlanmasına tepkiler büyüyor. FIFA'nın bile 45 madalya layık gördüğü başarının "Bir ekip işi" olduğuna dikkat çekiliyor ve futbolcularda yanlışın "En tepede" düzeltilmesini istiyor.
Fener 'tam' kadro
Fenerbahçe hazırlıklarının ikinci aşamasında eksiksiz çalışmanın semeresini almak istiyor. Antrenman açığını kapatmaya çalışan Washington, Ortega ve tatilci milliler Avusturya'da bir araya gelecek.
Trabzonspor Almanya'da
Trabzonspor hazırlıklarının ikinci aşaması için Almanya'ya gitti. Para krizi söylentilerini yalanlayan futbolcular, "Uyum içindeyiz ve kaptan Gökdeniz'dir" dediler.
Kara kartal Conceiçao ile kanat çırpacak
Yeni sezona iddialı bir kadroyla girmeyi planlayan Beşiktaş Conceiçao'da ısrarını sürdürüyor. Real Madrid'le Conceiçao'nun transferiyle ilgilİ olarak her konuda anlaşan Siyah-beyazlılar, şimdi de yıldız futbolcuyu iknaya çalışıyor. Yıllık 3.5 milyon dolar isteyen Brezilyalı orta saha oyuncusu için yönetimin 2 milyon doları gözden çıkardığı öğrenildi. Anlaşma sağlandığı takdirde Conceiçao, İsviçre kampına katılacak. Bu arada bu transferin gerçekleşmemesi halinde yönetim İtalyan Giunti'ye yönelecek. Beşiktaş forvete destek konusunda kararlılığını sürdürüyor.Siyah beyazlılar, İsviçre'deki çalışmalarını dün çift idmanla sürdürdü. Sabah teknik direktör Mircea Lucescu nezaretinde 1.5 saat kros çalışması yapan Beşiktaş akşam ise teknik ve taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Anrenmana sakat olan Zago, Kaan Dobra, İbrahim, Tamer ve Sergen katılmazken, İbrahim'in bugün takımla birlikte çalışmalara başalayacağı öğrenildi. Bu arada dün akşam Brezilyalı Cesar ve Allan'ın denemek amacıyla Beix takımıyla yapılacak maç bu akşam Saat 19'00'a ertelendi.

9 Temmuz 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED