T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Bir günlük sultanlık

Beyaz Saray'da bir gün geçirmek isteyenler ekran başına. NBC'nin hazırladığı 'Başkan'ın Bir Günü' ilginç bilgilerle dolu

ABD Başkanı George W. Bush'un Beyaz Saray'daki bir günü, belgesel tadında ekrana geliyor. NBC'nin hazırladığı bu özel programı, Amerika'nın en beğenilen habercisi Tom Brokaw izledi. Geçtiğimiz günlerde IQ'sunun 88, yani normalin altında çıkmasıyla Beyaz Saray çevrelerince 88 lakabı takılan Başkan Bush'un bir gününden kesitlerin ekrana getirileceği program, oldukça ilgi çekici bilgiler sunuyor izleyenlere. ABD'nin 43. Başkanı'nın köpekleri Barney ve Spot'tan, Batı Cephesi'nin hikayesine, First Lady'nin yapıp ettiklerinden, Beyaz Saray'ın diğer çalışanlarına, Oval Ofis'e kadar pekçok bilginin yeralacağı programda, özel görüntüler ve söyleşiler yeralıyor.
Ntv / 22.05


HERKES MERSİN'E, TRT TERSİNE
Bir zamanlar beğeniyle izlenen dizileri yeniden ekrana getiren TRT, Cosby Ailesi'nden sonra, Charlie'nin Melekleri'ni de yeniden yayın akışına aldı. Tek kanallı yılların tek pazar eğlencesi sayılan Western Kuşağı'nı da geri getiren TRT, nostalji mi yapmak istiyor bilinmez, ancak onlarca TV kanalının yayın yaptığı TV arenasında, böylesine bir geri dönüşün kuruma ne rating ne prestij kazandırmayacağı gün gibi ortada duruyor. Charlie'nin Melekleri'nin bu ilk bölümünde, Charlie'nin üç ajanı, kaçırılan Carlamontes adındaki bir genç kızı bulmak için yine heyecan dolu bir maceraya atılıyor.
Trt1 / 21.20


EDEBİYAT, FUTBOL VE SEUL
Gani Müjde'nin hazırlayıp sunduğu Gündem Dışı'na bu hafta, ünlü edebiyatçı Latife Tekin konuk oluyor. Seul Belediyesi ve Seul'deki Edebiyat Evi'nin Çinli ve Türk edebiyatçıları biraraya getirmek amacıyla bulunduğu davete icabet eden Latife Tekin, programda bu davetten bahsediyor. Türkiye-Çin maçını stadyumda birlikte seyreden edebiyatçılardan Latife Tekin, ilk kez bir maçı stadyumdan izlediğini itiraf ediyor. Türkiye'nin 3-0 galibiyetiyle biten maçı ve stadyumdaki atmosferi anlatan Tekin, bu izlenimlerini bir gazeteye yazdığını, böylece ilk kez spor yazarlığı da yapmış olduğunu söylüyor.
Ntv / 20.30


Baykal'la siyasetin geleceğine dair...
Enis Berberoğlu ve Erdal Sağlam'ın sunduğu E&E adlı programda bugün, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal var. Berberoğlu ve Sağlam, Deniz Baykal ile "ekonomiyi olumsuz etkileyen siyasi belirsizliğin nasıl giderileceği", "Kemal Derviş'in CHP'ye katılmasını isteyip istemediği" ve "siyasetin yeniden yapılanmasının sebebinin ne olduğu" sorularını irdeliyor.
Cnn Türk / 18.10


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Taş fırın erkeğinin suyunu çıkartıyorlar!
Televizyon kanallarının kötü bir alışkanlığı var. Eğer bir program ilgi görmüş ve istenilen reytingi almışsa sonuna kadar sağmak isterler. Çoğu zaman ellerinde bir şey olmayınca ekrana taşıdıkları tekrar programlara, "İzleyiciden gelen yoğun istek üzerine" kılıfını giydirirler. Bu bahaneyi bazen de gerçekten çok izlenen bir dizi için kullanırlar. Son zamanların en popüler dizisi Çocuklar Duymasın'da olduğu gibi. Dizi, bu günlerde iki kanalda birden (TGRT ve atv) neredeyse haftanın her günü terarlarının tekrarları olarak, üstelik bazen iki bölüm birleştirilerek yayınlanıyor ve sanki, "Sen nasıl bu kadar reyting alırsın? Tekrar yayınlarla suyunu çıkaralım da gör" dercesine bir nevi cezalandırılıyor. 'Yoğun istek' bahanesi kabul görecek bir yapım Çocuklar Duymasın ancak bu, bir tekrar için geçerli. Sayısını bile unuttuğumuz tekrarlarla gına getirene kadar değil. Yeni sezonda ekrana gelecek olan diziye yazık ediliyor ve "taş fırın erkeği"nin suyu çıkarılıyor.

 
Ekranda şakadan şaka beğenin!
Şaka programlarına bir yenisi daha katıldı. Kızma Birader adındaki bu yeni programın, sunucusu ve baş karakteri Yaşar Alptekin, kılıktan kılığa girerek halkın içinde dolaşıyor. Ünlü manken her bölümde farklı tiplere ve karakterlere bürünerek, toplumun nelere karşı duyarlı, nelere karşı duyarsız olduğunu yapacağı kamera şakalarıyla ortaya çıkaracak. Her hafta birbirinden ilginç ve eğlenceli durum komedilerini ekrana getirecek olan programda, zaman zaman ünlülere de yapılacak olan kamera şakaları da yeralıyor. Programın ilk bölümünde Yaşar Alptekin, Mustafa Topaloğlu'na şaka yapıyor.
Tgrt / 21.30

Dursun'dan Ali-Cengiz oyunu
Temel-Dursun adlı dizide, Temel köyde dolaşırken bir kitap bulur. Bu kitapta ona hasta olduğu söylenmektedir. Doktora giden Temel 24 saat ömrü kaldığını öğrenir. Doktor 'Nusrud' otunun ona şifa verebileceğini söyler. Temel bu otu aramaya başlar. Tabii ki bu, Dursun'un son oyunudur. Temel otu bulamaz, ama bu otun Dursun'da olduğu haberini alır.
Kanal 7 / 17.30

Yarım Elma'da resim krizi var
Janset ve Günay Karacoğlu'nun rol aldığı Yarım Elma'da, Gonca, ikizi Yonca'nın başına yine dert açıyor. Yonca ünlü ressam Ömer Saydam'ın son tablosunu, resimlerini çekmek için evine getirtir. Gonca tablonun tozunu almaya çalışınca resim bozulur. Yonca ve Gonca'nın başı fena halde derttedir.
Kanal D / 22.15

Hayat Bağları'nda evlilik çanları
Hayat Bağları'nda, Mahmut Tevfik'i yaralar. Tevfik ambulansla hastaneye giderken son bir gayretle Nurhayat'a olan duygularını açıklar. Tevfik hastanede hemen ameliyata alınır. Ertesi gün kendine geldiğinde sağlığı iyidir. Herkes gittikten sonra babası ile konuşan Hande, Nurhayat'a evlenme teklif etmesini önerir.
Atv / 22.15
9 Temmuz 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED