Tasarruflar dövize aktı
Siyasi belirsizliğin yoğunlaşması, döviz mevduat hesaplarının yoğunlaşmasına neden oldu. Döviz hesapları 2.5 ayda 600 milyon dolar arttı.
Tasarruf sahiplerinin bankalardaki döviz hesapları, siyasette fırtınalı bir dönemin yaşandığı son 2. 5 aylık dönemde 600 milyon dolar arttı. Siyasette belirsizliğin başladığı 19 Nisan'da 40 milyar 399 milyon dolar olan yurtiçi yerleşiklerin bankalardaki toplam döviz cinsinden mevduatı 12 Temmuz'da 40 milyar 991 milyon dolara çıktı.
Merkez Bankası verilerine göre, toplam döviz mevduat hesapları da aynı dönemde 1 milyar 953 milyon dolarlık artış göstererek 57 milyar 71 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, döviz mevduat hesaplarının bu yılki en yüksek düzeyini oluşturuyor. n İstanbul
|