|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz Satıcı: Türkiye'nin 'kurtarıcılara' ihtiyacı yok
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, siyasi partilerin programlarının neredeyse birbirinin aynı olduğunu belirterek, "Ya farkınızı izah edin ya da kavgaları bırakın, birleşin" dedi. Dış Ticaret Kompleksi`nde gerçekleştirilen TİM Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Satıcı,Türk siyasi hayatının yeni standartlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye`nin artık kurtarıcılara, karizmatik liderlere, mucizecilere ve mucizelere ihtiyacı yoktur. Türkiye öncelikle kurtarıcılar arama ihtiyacından kurtulmalıdır" dedi. Kurulda konuşan Devlet Bakanı Tunca Toskay, "İşler çok kritik, çok hassas olduğu zaman demokratik bir rejimde yapılacak iş, milletin iradesine başvurmaktır. Sandığı sizin önünüze getiririz. Takdir sizindir" dedi.
Bayar : Demokrasi yok
DTP lideri Mehmet Ali Bayar da kendisinden önce konuşan liderlerin 'benim krizim daha iyi seninki kötü' şeklinde konuşmalarını eleştirerek ekonominin bürokrasi ve kamunun denetiminden bir an önce çıkarılmasını istedi. Bayar Türkiye'nin en büyük sorununun gerçek bir demokrasinin olmamasından kaynaklandığını vurguladı. Başbakan Bülent Ecevit, dış satımın artırılabilmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin genel kuruluna video konferansla katılan Başbakan Ecevit, "Bölge ülkelerine ve ABD'ye yapılan ihracatın daha da artırılmasına çalışıyoruz. ABD'ye dış satımcılarla birlikte yaptığımız seyahatte, Nitelikli Sanayi Bölgeleri'nin kurulması kararı alındı. Bu konudaki çalışmalar tamamlandığında ABD'yle olan dış ticaret hacmimiz daha da artacak" dedi. Ecevit, dış satımın bugünkü durumunun umut verici olduğunu da sözlerine ekledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül
Türkiye'nin ihracatta öncelikli bir politika izlemesi gerektiğini ifade eden Gül, erken, seçimde tercihli daraltılmış bölge sisteminin getirilmesini istediklerini belirterek bu seçim kanununun mutlaka çıkarılması gerektiği kaydetti. Gül, işadamlarından kendilerine verilen sözleri takip etmelerini istedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da seçimlere Türkiye'nin normalleşmesini sağlayacak Seçim ve Siyasi Partiler Kanunları'nda değişiklik yapılarak gidilmesi gerektiğini vurguladı.
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller
Çiller, Ankara'yı statükoculukla suçladı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, "Hiçbir dönem son 5 yıllık dönem gibi değil. Ankara statükoyu temsil etti. Ankara yıkıcı oldu" dedi. Konuşmasında DTP ve Maliye Bakanlığı'nın verilerini de kullanan Çiller, "Ankara önce IMF'yi kandırdı. Bütçe açığına odaklandı. Ardından faiz dışına odaklanarak yine IMF'yi kandırdı" diye konuştu. Çiller, 2004 yılının borçlar açısından çok kritik geçeceğini de sözlerine ekledi.
Yeni Türkiye Partisi Genel Başkana İsmail Cem
Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem, ekonominin sadece rakamlar yığını ve istatistikten ibaret olmadığını vurgulayarak, "İnsanı mutlu etmeyen ekonomi, elbette ekonomi olamaz" dedi. Cem, Türkiye'de kamu ve devletin etkin olması gerektiğini ifade ederek, "36 bakanlı bir hükümete Süperman`ı getirsek yönetemez. Mümkün değildir, Pratikte mümkün değildir. Bir insanın 36 ayrı bakanlığı takip etmesi, ciddi başbakanlık demek, takip demektir" diye konuştu. Cem, konuşması sırasında işadamlarından alkış topladı. Genel kuruldan notlar
Başbakan Bülent Ecevit video konferans aracılığıyla ihracatçılara seslendi. Ecevit`in konuşmasının bir bölümü teknik arıza nedeniyle net olarak anlaşılamadı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller`in konuşmasının uzun olduğu dikkat çekti. Çiller`in konuşması sırasında İsmail Cem`in sık sık saatine baktığı gözlendi. Mali rapora göre, TİM 2001 yılında 427.9 milyar lirası birlik katkıları, 193.9 milyar lirası ise banka faizleri olmak üzere toplam 621.9 milyar liralık gelir elde etti. Bunun 483.4 milyar lirası çeşitli alanlarda harcandı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |