AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
Ankara gelişmeleri yakından izliyor

Başbakan Erdoğan, Kerkük'teki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtirken Dışişleri Bakanı Gül, ABD makamları nezdinde girişimler başlattı. Türkiye, KYB'yi de uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kerkük'teki olayları ile ilgili hem Washington'da hem de Ankara'da gerekli takibin yapıldığını, müdahale edildiğini ve olayların kontrol altına alındığını söyledi. Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında tüm gelişmelerin izlendiğini kaydetti. Erdoğan, "Irak'taki arkadaşlarımız durumu takip edip gerekli bilgiyi aktarıyorlar" dedi. Erdoğan, "bu olayların Türkiye'nin Irak'a asker göndermesiyle ilgili kararı etkileyip etkilemeyeceği" sorusu üzerine de, "Bunlar sürecin, takvimin içerisinde hepsi saati geldiğinde değerlendirilecek şeylerdir. Bunlar, bir bütün olarak ele alınır'' dedi.

Gül: Türk heyeti Bremer'le görüştü

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara ve Washington'da ABD makamları nezdinde girişimlerde bulunuldu. IKYB Ankara temsilciliğiyle de temasa geçildi. IKYB'ye daha dikkatli olmaları konusunda görüş bildirilirken, gelişmeleri Ankara'nın çok yakından takip ettiği ve onaylamadığı bildirildi. Gül, Dışişleri Bakanı, "Bağdat'taki heyetimiz, 'Irak'taki Amerikalı sivil yönetici Paul Bremer' ile görüştü. Ve onlara gerekli şeyler söylendi. Şüphesiz ki Irak'ta bir taraftan huzur ve sükunet arzu edilirken, kuzeydeki istikrarı kimsenin bozmaya hakkı yoktur. O bakımdan provokasyonlara herkesin muhakkak uzak durması gerekir" dedi.



24 Ağustos 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED