|
 |
Alman turistler artık daha 'az' harcıyor
Almanya'da, başgösteren ekonomik kriz, Almanlar'ın seyahatlerini de etkiledi. Geçen yıl yurtdışı seyahatine çıkan Almanlar, bir önceki yıla göre yüzde 4,3 oranında daha az harcama yaptılar.
Almanya'da, 2002 yılında ortak para birimi Euro'ya geçilmesiyle birlikte başlayan hayat pahalılığı ve ekonomik kriz, Almanlar'ın seyahatlerinde daha tutumlu olmaları sonucunu doğurdu. Geçen yıl yurtdışı seyahatine çıkan Almanlar, bir önceki yıla göre yüzde 4,3 oranında daha az para harcadılar. Almanya'nın en ünlü seyahat dergisi FVW International'da yer alan bir araştırmada, Alman turistlerin geçen yıl, yurtdışı seyahatlerinde 55 milyar 504 milyon Euro harcadıkları ortaya konuldu. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Hacısüleyman, İspanya'nın Alman pazarındaki kaybının ise yüzde 6,5'a ulaştığını vurguladı.
Araştırmaya göre, Almanlar'ın geçen yıl turizm harcamaları, bir önceki yıla göre İtalya'da 3,7, Fransa'da 2,5, İsviçre'de 16,7, ABD'de 12,5, Danimarka'da 9,1 ve Tunus'ta ise 27,7 oranında azaldı.
|
 |
|