AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Tekstil ithalatçıları dernek kurdu

Tekstil ve hammadde ithalatçıları, Tüm Tekstil ve Hammadde İthalatçıları Derneği (TÜTHİD) adı altında birleşti. 50 üyeyle kurulan derneğin Başkanlığı'na Mete Armağan seçildi. Başkan Yardımcılıklarını ise Mete Sümer, Nathan Kohen, Mustafa Dalgın ve Mehmet Baştaş üstlendi. Başkan Mete Armağan, derneğin öncelikli hedeflerini, haksız rekabeti önlemek, serbest, adil ve etik ticaret, ihracata katkıda bulunmak, dünya piyasalarıyla rekabet edebilmek ve kaliteli mal ithalatı yapmak şeklinde açıkladı.

Pamukta taban fiyatı bekleniyor

Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki pamuk üreticileri, 1,5 milyon lira taban fiyat istiyor. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, yaptığı açıklamada, pamuğun kilodaki maliyetinin 1 milyon 150 bin lira civarında olduğunu söyledi. Son dönemlerde pamuk üreticisinin bir yılı zararla kapatarak umudunu destekleme primlerine bağladığına işaret eden Kocabaş, " TARİŞ'in beklentilerimiz doğrultusunda taban fiyat açıklamasını bekliyoruz. Bu fiyat da en az 1,5 milyon lira olmalı" şeklinde konuştu.

Tunay Kanape 1. yaş gününü kutluyor

Tunay Şirketler Grubu bünyesindeki Tunay Kanepe ve Yatak düzenlediği bir basın kokteyli ile 1. yılını kutladı. Törende basına açıklama yapan Tunay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tunay DEMİRTAŞ 11 bin metrekare kapalı alanda mobilya, oturma grupları, kanepe, yatak üretimini yaptıklarını ve ülke genelinde 700 bayi ve 5 bölge anabayileri ile faaliyetin ilk günlerinden itibaren halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Demirtaş şunları söyledi, "Bugün yurtiçi yanında yurtdışında da Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Romanya, Bulgaristan, gibi birçok Avrupa ülkesinin yanısıra Arap ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'ne gerçekleştirdiğimiz ihracat ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktayız. Hedefimiz bir dünya markası olmaktır."

Aker Eşarp ISO 9001 belgesi aldı

Aker Eşarp, alanında ISO 9001:2000 kalite belgeli ilk firma olmaya hak kazandı. ISO belgesiyle, ürünlerindeki kaliteyi yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda teyit eden Aker Eşarp, vizyonu doğrultusunda, gelişen teknolojileri kullanarak müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun uğraş veriyor. Firma yetkilileri Aker Eşarp'ın 27 yıldır birbirinden güzel desen ve renkleri estetik ve kaliteden ödün vermeden müşterileriyle buluşturmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Oyak Renault ve Tofaş'ta işbaşı

Otomotiv üreticileri OYAK Renault ve TOFAŞ'ta, yıllık bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 2 Ağustos'ta ara verilen üretime dün yeniden başlandı. OYAK Renault'ta 2 bin 800'ü işçi toplam 3 bin 600 çalışan, TOFAŞ'ta ise 3 bin 400'ü işçi olmak üzere yaklaşık 5 bin çalışan işbaşı yaptı. Her iki fabrikada yıllık izinlerin kullanıldığı üç haftalık süre zarfında üretim yapılmazken, fabrikaların bakım ve onarımı tamamlandı. Fabrikalarda üretim, iki vardiya halinde devam edecek.

TBB'in e-bankacılık eğitimine yoğun ilgi

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) internet üzerinden bankacılık eğitimi, bankacılardan ev hanımlarına kadar geniş bir kesim tarafından ilgi görüyor. TBB yetkililerinden alınan bilgiye göre, hizmete girdiği 30 Mayıs 2003 tarihinden bugüne Birliğin Bankacılık Eğitim Sitesi "tbb-bes.org.tr"de yer alan ücretsiz Temel Bankacılık Eğitimi'ni alan kişi sayısı 2 bin 10'a ulaştı.



26 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED