AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Sultan'ın kızı, 'cici' olmak istemiyormuş

Türkan Şoray ile Kadir İnanır'ın rol aldığı 'Gönderilmemiş Mektuplar'da Şoray'ın, Kanal D'de yayınlanan 'Aşk Olsun'da da Talat Bulut'un kızını canlandıran Rojda Demirer, kendisine hep 'cici kız' rollerinin verilmesinden yakınıyor...

  • SEVDA ALKAN
    "Gönderilmemiş Mektuplar"da Türkan Şoray'ın kızı, Talat Bulut ile Emel Müftüoğlu'nun baş rollerini oynadığı 'Aşk Olsun' dizisinde de Bulut'ın 'Ebru' adlı kızı olarak tanınan Rojda Demirer, sürekli 'cici kız' olmaktan şikayetçi. 'Aşk Olsun'un çekimlerinde yakaladığımız Rojda, hem güzel, hem çok mütevazı, hem de gülmeyi seven bir Kürt kızı.

    1980 Ankara Doğumlu Rojda, 8 yaşında girdiği TRT Ankara Çocuk Saati'nin açtığı yarışmayı kazanarak kamera ve mikrofonla tanışmış. Birçok çocuk programında sunuculuk, birçok çocuk dizisinde de oyunculuk yapan Rojda, 'Gönderilmemiş Mektuplar'ın kendisi için milat olduğunu söylüyor.

    "Türkan Şoray'ın ünlü kurallarına istinaden siz de kendinize kural koydunuz mu?" diye sorduğumuzda, gülümseyerek, "Türkan Şoray'ın kızı değil miyim?" cevabını veren Demirer için en önemli ilke, müstehcen sahnelerde yer almamak. "Sanırım gelenekçiyim" diyen Rojda, örf ve adetlerin kendisi için önemli olduğunun altını çiziyor: "Tutucuyum".

    Psikopat kız olmak istiyor

    Halen Trabzon Devlet Tiyatroları'nın kadrolu elemanı olan Demirer, konservatuarda okurken tüm öğrencilerin bir sinema filminde rol almak ve Devlet Tiyatroları'nda kadrolu oyuncu olmak diye iki hayalinin olduğunu belirten Rojda Demirer, "Ben hayallerime çok kısa sürede ulaştım. Bunda Gönderilmemiş Mektuplar'ın çok önemli yeri var. Ama sanatçı her zaman kendini geliştirmeli. Şimdiki hedefim yurt dışında bir projede yer almak" diyor.

    Aşk Olsun'da Talat Bulut'un Ebru isimli kızını canlandıran Demirer, hep 'cici kızı' oynamaktan bıkmış: "Psikopat bir kızı oynamak istiyorum. 'Cici kız' üstüme yapışsın istemiyorum" diyor.

    Sen Kürt müsün, Macar mı?

    Rojda isminin oldukça merak uyandırdığını belirten Demirer, şimdiye dek en sık karşılaştığı soruların başında, "Sen Kürt müsün?" sorusunun yer aldığını söylüyor. Doğma büyüme Ankaralı olan Rojda'nın babası Diyarbakırlı. İsmiyle ilgili ilginç bir anısını aktaran Rojda, "Gönderilmemiş Mektuplar, bir Türk-Macar ortak yapımıydı. Orada da ismimden dolayı beni Macar bir oyuncu zannetmişlerdi" diyor gülerek...


    Okyanusta yaşam savaşı

    1991'de üç kasırganın birleşmesiyle oluşan eşi görülmemiş tayfuna yakalanan iki tekne ve bir hava kurtarma ekibinin öyküsünün anlatıldığı Kusursuz Fırtına yeniden ekranda. Kuzey Atlantik'te, Gloucester kasabasında balıkçılık yapan, Andrea Gail teknesinin iddialı kaptanı Tyne son seferden memnun kalmadan geri döner, çünkü istediği kadar balık yakalayamamıştır. Tyne ekim ayında tekrar denize açılmaya karar verir. Fakat bu onun ve ekibinin sonu olacaktır.

    KUSURSUZ FIRTINA

    (The Perfect Storm) Yön: Wolfgang Petersen Oyn: George Clooney, Mary Elizabeth Mastrantonio, Diane Lane (2000/Macera)
    KANAL D / 22.00

  •  
    Irak'a asker gitsin mi, gitmesin mi?
    Oğuz Haksever'in sunduğu Basın Odası'nda gazeteciler Irak'a Türk askerinin gönderilmesini tartışıyor. Programa, gazetemiz yazarlarından Fehmi Koru, Cumhuriyet'ten Ali Sirmen, Radikal'den Avni Özgürel konuk oluyor ve Irak'a asker gönderilmesi kararının kısa ve uzun dönem etkilerini konuşuyor.
    Ntv / 20.30

    Kıvırcık Ali'den türkü dinleyin
    Türüt Show'da, Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçıları Kıvırcık Ali, Arzu ve Murat Kurşun var. Halk Müziği'nin başarılı sesi Kıvırcık Ali, düet yaptığı Arzu ile birlikte programa katılarak türkü sevenlere müzik ziyafeti sunuyor. İsmail Türüt ve Murat Kurşun'un da şarkılarıyla renklendireceği programda bol eğlence var.
    Kanal 7 / 23.00

    Emanet bir hayattan zamansızlık öyküleri
    Sözgelimi'nde Ömer Lekesiz'in bu haftaki konuğu Melek Paşalı. Yurt dışında hayatını sürdüren yazarın Kardelen dergisinde başlayan edebiyat yolculuğu programda ekrana geliyor. Viyana'da akademik eğitim alan, öyküler, şiirler yazan ve teorik olarak da edebiyatla uğraşan Paşalı'nın Hayal Günlüğü ve Camtutan adlı eserleri üzerine programda hoş bir sohbet gerçekleştiriliyor. Ömer Lekesiz programda Paşalı ile edebiyat, yabancı coğrafyada yaşamak ve bunun öykülere yansıması ile "emanet bir hayatın" öykülerdeki yerini konuşuyor. Programda şiirsel bir dille öykülerini anlatan Melek Paşalı ile şiir gibi bir sohbet ekranlara geliyor.
    Kanal 7 / 00.30
    26 Ağustos 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED