AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Özkök'ten ültimatom

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Irak konusundaki sözlerini eleştirerek, "Daha sonra konuşsa iyi olurdu. TSK adına kimin konuşacağı bellidir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Orgeneral Çetin Doğan'ın Irak konusundaki sözlerini eleştirerek, "Daha sonra konuşsa iyi olurdu. TSK adına kimin konuşacağı bellidir. TSK içinde Irak konusunda görüş ayrılığı yoktur" dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile emekliye ayrılan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, Ankara'da düzenlenen törenle görevini Orgeneral Şükrü Sarıışık'a devretti. Törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile bakanlar, bürokratlar ve yüksek rütbeli subaylar hazır bulundu.

Gazetecilerle sohbet etti

CNN Türk televizyonunun haberine göre, tören sonrası bir grup gazeteci ile sohbet eden Orgeneral Hilmi Özkök, bir soru üzerine, YAŞ kararı ile emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın Türkiye'nin Irak'a asker gönderme olasılığını eleştirmesine yanıt verdi. Orgeneral Doğan'ın görevden ayrıldıktan sonra konuşmasının daha doğru olacağını belirten Orgeneral Hilmi Özkök, "Daha sonra konuşsa iyi olurdu. TSK adına kimin konuşacağı bellidir. TSK içinde Irak konusunda görüş ayrılığı yoktur" dedi.

Orgeneral Hilmi Özkök, başka bir soru üzerine, Irak konusundaki bilgi akışında bazı zorluklar yaşandığını, ancak değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

Erdoğan: Karar Eylül sonunda

Törene katılan Başbakan Tayyip Erdoğan da, Irak konusunda sorulara muhatap oldu. Başbakan Erdoğan, Irak için risk analizlerinin sürdüğünü, konunun Eylül ayı içinde yapılacak MGK toplantısında ele alınacağını ve Eylül sonunda da karar verebileceklirini bildirdi.

Sezer: Görüşüm değişmedi

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise, Irak savaşının gerekçesinin olmadığını ve bunun ortaya çıktığını söyledi. Irak konusunda uluslararası oydaşmanın gerekliliğine dikkat çeken Sezer, bu konudaki görüşlerinin değişmediğini belirterek, "Haftada bir görüş değiştirecek değilim" dedi.

Doğan Paşa ne demişti?

30 Ağustos itibarı ile emekliye ayrılacak olan I.Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, görevini teslim ederken, yaptığı konuşmada, Yemen ve Galiçya'yı hatırlatarak, "Ne için kan akıttığımızı hala soruyoruz. Atatürk'ün sözleri rehberdir. Başka yerde macera aramayın" demişti. Doğan, şöyle konuşmuştu: "Atatürk asker kişi olarak savaşın ne olduğunu biliyor. Savaşın meşru olmadıkça cinayet olduğunu söylüyor. Karar verirlerse herhalde meşru bir zemin içerisinde, Meclis'in verdiği kararlar çerçevesinde olacaktır. Buna benim söyleyecek sözüm yoktur. Yönetimde bulunanların bu konunun en doğrusunu bulacaklarına inanıyorum."

MGK Genel Sekreterliği Lozan Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer ile Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, DYP lideri Mehmet Ağar, MHP lideri Devlet Bahçeli, ANAP lideri Ali Talip Özdemir, bazı bakanlar ve komutanlar katıldı.



26 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED