AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Kent ormanları geliyor

Orman Bakanı Osman Pepe, "Kereste deposu gibi görülen ormanlarımızda her biri 5 bin, 10 bin dönümlük kent parkları oluşturmak istiyoruz" dedi.

Kentlerde ciddi planlama çalışmaları başlatacaklarını belirter Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe, "54 ilin planlama çalışmasını, genel bütçeden kuruş almadan sonuçlandıracağız" dedi.

Pepe, orman alanlarının ülkenin kereste ihtiyacını karşılayan 'Kereste deposu' olarak görüldüğünü ifade ederek, ormanların insanların refahı ve mutluluğu için önemli olduğunun sürekli görmezlikten gelindiğini kaydetti.

Kent parkları yapılacak

Ormanların etrafındaki tel örgüleri kaldıracaklarını belirten Bakan Pepe şunları söyledi: "Biz ormanlarımızda her biri 5 bin 10 bin dönümlük kent parkları oluşturmak istiyoruz. Kent ormanlarının sosyal ve kültrel donatıları, o kentin ihtiyaçlarını yedisinden yetmişe, karşılayacak şekilde yeniden düzenlenecek" dedi. Pepe, Türkiye'de ne çocukların orman sevgisini hissedebildiği ne de yaşlılarımızın bir ağaçın dalındaki kuşun verdiği konserin zevkini yaşayabildiğini söyledi. Yok olmaya yüz tutan Ankara'daki Atatürk Orman Çifliği'ne sahip çıktıklarını anlatan Pepe, 6 bin 350 dönümlük bu araziyi Atatürk'ün ve Ankara'nın mirasına sahip çıkmak adına 1 milyon adet çok nadide ağaç diktiklerini ifade etti.

  • OKTAY MEHMET/İSTANBUL



  • 24 Aralık 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED