AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Erbakan 1 yıl raporlu

SP lideri Erbakan, Ankara Numune Hastanesi Sağlık Kurulu'ndan, "Sağlık durumu nedeniyle hapis cezasının 1 yıl ertelenmesi gerekir" yönünde rapor aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı raporu kabul ederek cezayı 1 yıl erteledi.

Hakkında 2 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski başbakanlardan ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a, Ankara Numune Hastanesi Sağlık Kurulu, "hapis cezasının 1 yıl ertelenmesi" yönünde rapor verdi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın hapis cezasının infaz edilmesi için yakalama emri çıkardığı Erbakan, SP Genel Başkan Yardımcısı ve avukatı Şeref Malkoç ile birlikte dün Ankara Numune Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Erbakan hastanenin girişinde tekerlekli sandalyeye bindirilerek, içeriye alındı.

Muayene bir saat sürdü

Daha sonra asansörle Başhekim Doç. Dr. Mahmut Koç'un odasına çıkarılan Erbakan, burada Başhekim Yardımcısı Genel Cerrah Faruk Çetin başkanlığındaki 6 kişilik bir sağlık kurulu tarafından muayene edildi. Nöroloji, Kardiyoloji, Nefroloji ve Ortopedi uzmanlarının yaptığı muayene yaklaşık bir saat sürdü.

Muayene sonrasında Erbakan yine tekerlekli sandalyeye bindirilerek hastanenin çıkış kapısına kadar getirildi. Kapıda tekerlekli sandalyeden inerek arabasına kadar olan mesafeyi yürüyen Erbakan, basın mensuplarının sorularına ise cevaplamadı.

Muayeneden sonra 6 kişilik sağlık kurulu Erbakan ile ilgili raporunu saat 15.30'da açıkladı. Açıklamayı yapan Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Faruk Çetin, Erbakan'ın hayati önem taşıyan hastalıkları bulunduğunu belirterek, kurulun bu nedenle "Hapis cezasının 1 yıl ertelenmesi" kararı verdiğini söyledi. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan rapor geçerli kabul edilerek, yakalama emri kaldırıldı.

Parayı verirse ceza kalkabilir

Bu arada, Erbakan'ın raporlu olduğu süre içerisinde Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılarak, "kapatılan partilerin hesaplarının da Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesi"nin hükme bağlanması bekleniyor. Hazineye verilen zararın ödenmesi halinde Erbakan ve arkadaşlarına ceza verilmemesine yönelik düzenlemenin de yapılacağı belirtildi.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ ANKARA



  • 24 Aralık 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED