AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Irak'ta kanlı Noel

Amerika'nın Noel bilonçosu giderek ağırlaşıyor. Kerbela'daki Polonya karargahına yapılan büyük saldırıda en az 20 ölü ya da yaralı var. Irak'ın farklı bölgelerinde ise 6 Amerikan askeri öldürüldü.

Irak'ın güneyindeki Kerbela kentinde, işgal güçlerinin karargah olarak kullandığı üniversite binası yakınlarında meydana gelen patlamalarda, işgal güçlerine bağlı 6 asker, 6 Iraklı polis ve 1 sivilin öldüğü, 170 Iraklı'nın yaralandığı bildirildi. Kerbela'daki hastane yetkilileri ve askeri sözcüler, üniversitedeki 2 askeri üssü ve 1 polis merkezini hedef aldığı belirtilen patlamalarda, işgal güçlerinden 5'i Amerikalı 37 askerin yaralandığını bildirdi. Yaralılar arasında Kerbela Valisinin de bulunduğu kaydedildi.

20 ölü ya da yaralı

Polonya komutasındaki işgal gücünün Amerikalı askeri sözcüsü Ralph Manos saldırıda 20 kadar askerin öldüğünü ve yaralandığını söyledi. Manos, saldırganların, bomba yüklü bir araç, havan ve makineli silahlarla işgal güçlerini hedef aldığını belirterek, 6 koalisyon askerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölenler içinde Bulgar, Polonya, Tayland, Filipinler ve ABD askerlerinin olduğu bildirildi.

4'ü Bulgar, 2'si Tayland askeri

Bulgaristan Savunma Bakan Yardımcısı İlko Dimitrov ise, düzenlediği basın toplantısında, toplam 3 saldırıdan 1'inin, Bulgar karargahına yapıldığını belirtti. Dimitrov, saldırıda 4 Bulgar askerinin hayatını kaybettiğini söyledi. Dimitrov, saldırının bomba yüklü kamyonla gerçekleştirildiğini belirtti. Tayland hükümet sözcüsü Jakkrapob Penkae tarafından yapılan açıklamada ise saldırıda ölen askerlerden 2'sinin Taylandlı olduğu belirtildi. Tayland, Irak'ta muharip olmayan askeri personel bulunduruyor. Bu ölümler, Irak'taki Tayland skerlerinin ilk kayıpları oldu.

Üniversitenin bir çalışanı da çok sayıda öğrencinin yaralandığını söyledi. Üniversite binalarından biri, işgal güçleri tarafından karargahı olarak kullanılıyor.

6 ABD askeri daha öldürüldü

Musul kentinde ise direnişçiler, 4 ABD askerini öldürdü. Saldırılarda bir çok ABD askerinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıya uğrayan Amerikan askerlerinin ise 4 Iraklıyı öldürdüğü, ölenler arasında kabile liderlerinden Şeyh Talal el-Halidi'nin de bulunduğu belirtildi. Amerikalı askeri yetkililer, roketatar ve küçük silahlarla yapılan saldırıya karşılık vererek, ateş açılan araçtaki 4 Iraklı'yı öldürdüğünü söylediler. Öte yandan biri kaza, diğeri de yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 ABD askeri öldü.



28 Aralık 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED